You are here

Μειωμένα κέρδη για Logicom

31/12/2019 12:56

Μειωμένα κέρδη αναμένει για το 2019 η εταιρεία πληροφορικής Logicom λόγω της διαγραφής της αρνητικής υπεραξίας της επένδυσης στη Δήμητρα Επενδυτική.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά το 2019, σε σύγκριση με το 2018, το λειτουργικό κέρδος από τις συνήθεις/υφιστάμενες εργασίες παρουσιάζει σημαντική αύξηση λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών και του ποσοστού του μεικτού περιθωρίου κέρδους.

H κερδοφορία μετά τη φορολογία παρουσιάζει σημαντική μείωση λόγω της συμπερίληψης, κατά το 2018, της αρνητικής υπεραξίας που προέκυψε από την αύξηση της μετοχικής συμμετοχής στη Demetra Holdings Plc στην ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων και λοιπών συνολικών εσόδων.

Αναφορικά με την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της συνδεδεμένης εταιρείας Δήμητρα στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Δήμητρα βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης του λογιστικού χειρισμού της αναφερόμενης επένδυσης με βάση τις πρόνοιες των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς και ανάλογα θα προβεί στις δέουσες ανακοινώσεις, αν και όταν προκύψουν εξελίξεις.

Το 2018 τα κέρδη της LOG αυξήθηκαν στα €22,7 εκ. έναντι κερδών €14,6 εκ. το 2017 με το διοικητικό συμβούλιο να προτείνει για έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων την καταβολή μερίσματος προς €0,07 ανά μετοχή.

Το εννεάμηνο του 2019, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €14,4 εκ.

Γ.Χ.