You are here

Μείωση €119 εκ. στο δανεισμό εταιρειών Σιακόλα

22/07/2020 11:33

Οι δημόσιες εταιρείες Cyprus Trading Corporation Plc, Ermes Department Stores Plc και Woolworth (Cyprus) Properties Plc, πέτυχαν την ολοκλήρωση συναλλαγών με επενδυτικές θυγατρικές εταιρείες της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να μειώσουν περαιτέρω τις υποχρεώσεις τους προς αυτές με επιπρόσθετο ποσό €119 εκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτό επετεύχθη με τη διάθεση κτηματικών περιουσιακών στοιχείων σε ικανοποιητικές αξίες.

Η κατάληξη και τελεσφόρηση των συμφωνιών αυτών έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του δανεισμού και την ενίσχυση της ρευστότητας των εταιρειών του ομίλου ώστε να παράξουν βελτιωμένα αποτελέσματα.

Με τη συμπλήρωση των πιο πάνω πράξεων, οι δημόσιες εταιρείες προχωρούν στην ολοκλήρωση και δημοσιοποίηση των Ελεγμένων Λογαριασμών για το 2018 και 2019 μέχρι τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου, οπότε θα αιτηθούν άρση της αναστολής της διαπραγμάτευσης των μετοχών τους στο ΧΑΚ και θα ακολουθήσουν οι ετήσιες γενικές τους συνελεύσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες των συναλλαγών και της επίδρασης τους σε σχέση με τη μείωση του χρέους της κάθε δημόσιας εταιρείας ξεχωριστά, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Γ.Χ.