You are here

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Parklane

12/04/2021 09:48

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ξενοδοχείου Parklane, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της εταιρείας C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, αναφορικά με το Μνημόνιο Συναντίληψης το οποίο είχε υπογραφεί μεταξύ των εταιρειών C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, Emerald Coast Properties Ltd και της Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd για την ενδεχόμενη εξαγορά του 100% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εξαγορά του 100% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited έχει ολοκληρωθεί.

Η Parklane Hotels Limited είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol.

Σύμφωνα με τη Δεσμευτική Συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί, η εταιρεία C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd έχει διαθέσει το 24,98% των εκδομένων μετοχών που κατείχε στην Parklane προς την εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd, η οποία κατείχε το 75,02% των εκδομένων μετοχών της Parklane.

Ταυτόχρονα η εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd με ξεχωριστή Δεσμευτική Συμφωνία, στην οποία η C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd δεν αποτελεί μέρος, έχει διαθέσει το 100% των εκδομένων μετοχών της Parklane προς την εταιρεία MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited.

Διευκρινίζεται ότι η MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited είναι συνδεδεμένη εταιρεία της Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd.

 Το τίμημα πώλησης για την πώληση του 24,98% των μετοχών που η Εταιρεία κατείχε στην Parklane Hotels Ltd ανέρχεται σε €22,5 εκατ., το οποίο έχει καταβληθεί σε μετρητά με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας εξαγοράς των μετοχών.

Ο υπολογισμός της επίδρασης της Συμφωνίας στα αποτελέσματα της Εταιρείας για το ύψος του κέρδους θα ολοκληρωθεί σύντομα οπότε και η Εταιρεία θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση. Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα συνέλθει άμεσα για να εξετάσει πως θα χρησιμοποιηθεί / διατεθεί το τίμημα που εισέπραξε από την πώληση των μετοχών.

Γ.Χ.