You are here

Βελτιωμένα τα εννιαμηνιαία Logicom, Demetra

30/09/2021 11:36

Βελτιωμένα αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2021 αναμένουν οι εταιρείες Logicom και Demetra Holdings.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Logicom, κατά το εννεάμηνο 2021, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ο κύκλος εργασιών και το λειτουργικό κέρδος από τις συνήθεις/υφιστάμενες εργασίες παρουσιάζουν αύξηση, κυρίως λόγω της διεύρυνσης της γκάμας των διαθέσιμων προϊόντων στον τομέα της διανομής.

Η κερδοφορία, μη συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της συνδεδεμένης εταιρείας Demetra Holdings Plc, αναμένεται σημαντικά βελτιωμένη, λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών και της μείωσης των εξόδων χρηματοδότησης.

Δεν μπορεί να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την τελική Κερδοφορία μετά τη φορολογία, λόγω της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Δήμητρα, συνεπεία της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης των αντίστοιχων αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας για συμπερίληψη τους στα αποτελέσματα της Δήμητρα. Όταν θα υπάρχει η απαιτούμενη πληροφόρηση, η εταιρεία θα προβεί στις δέουσες ανακοινώσεις.

Το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους της εταιρείας το εξάμηνο του 2021 αυξήθηκε κατά 45,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, από €8.605.442 σε €12.521.392, κυρίως λόγω της αύξησης του μεριδίου κέρδους από τη Demetra Holdings Plc, της μείωσης του καθαρού κόστους χρηματοδότησης και της αύξησης του κέρδους από λειτουργικές δραστηριότητες, σε σχέση με το Α' εξάμηνο του 2020.

Το εννεάμηνο του 2020, το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους της εταιρείας ανήλθε στα €15,2 εκατ.

Demetra Holdings

Η Demetra Holdings ανακοίνωσε επίσης ότι με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις και χωρίς να έχει στη διάθεση της τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας για το τρίτο τρίμηνο του 2021, το συγκρότημα αναμένεται να καταγράψει κέρδος κατά το εννεάμηνο του 2021 αυξημένο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το κέρδος προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη συμπερίληψη στα αποτελέσματα του συγκροτήματος του μεριδίου κέρδους για το πρώτο εξάμηνο του 2021 που αναλογεί στο συγκρότημα από τη συμμετοχή του στην HB καθώς επίσης και από τις επενδύσεις της εταιρείας σε αξίες εισηγμένες στο ΧΑΚ.

Τα κέρδη της ανήλθαν τo εξάμηνο του 2021 στα €7 εκατ. σε σχέση με €1,4 εκατ. το εξάμηνο του 2020.

Το εννεάμηνο του 2020 τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα €6,4 εκατ.

Γ.Χ.