You are here

Βελτιωμένα τα τελικά 2021 για Logicom, Demetra

31/12/2021 09:21

Βελτιωμένη κερδοφορία αναμένει η Logicom, μη περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της συνδεδεμένης εταιρείας Δήμητρα, εκ μέρους της οποίας ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένα κέρδη το 2021.

Σε αυξημένο κύκλο εργασιών και λειτουργικά κέρδη αναφέρεται η Logicom, χωρίς να προβαίνει σε εκτίμηση αναφορικά με την τελική κερδοφορία, λόγω της μη διαθεσιμότητας απαιτούμενης πληροφόρησης.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, κατά το 2021, σε σύγκριση με το 2020, ο Κύκλος Εργασιών και το Λειτουργικό Κέρδος από τις συνήθεις/υφιστάμενες εργασίες παρουσιάζουν αύξηση, κυρίως λόγω της διεύρυνσης της γκάμας των διαθέσιμων προϊόντων στον τομέα της διανομής.

«Η κερδοφορία μη συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της συνδεδεμένης εταιρείας Demetra Holdings Plc (“Δήμητρα”) αναμένεται σημαντικά βελτιωμένη, κυρίως λόγω της αύξησης του Κύκλου Εργασιών», προστίθεται.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί να δοθεί ασφαλής εκτίμηση για την τελική Κερδοφορία μετά τη Φορολογία, λόγω της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης σε σχέση με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Δήμητρα, συνεπεία της μη διαθεσιμότητας της απαιτούμενης πληροφόρησης των αντίστοιχων αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας για συμπερίληψη τους στα αποτελέσματα της Δήμητρα.

«Όταν θα υπάρχει η απαιτούμενη πληροφόρηση, η Εταιρεία θα προβεί στις δέουσες ανακοινώσεις», σημειώνεται.

Demetra Holdings

Η Demetra Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις και χωρίς να έχει στη διάθεση της τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, το Συγκρότημα αναμένεται να καταγράψει κέρδος κατά το έτος που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αυξημένο σε σχέση με το 2020.

Το κέρδος προκύπτει, όπως σημειώνεται, κατά κύριο λόγο από τη συμπερίληψη στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος, του μεριδίου κέρδους κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2021, που αναλογεί στο Συγκρότημα από τη συμμετοχή του στην Ελληνική Τράπεζα, καθώς επίσης, από τις επενδύσεις του Συγκροτήματος σε ακίνητα και σε αξίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.