You are here

Ζημιές για τη Δήμητρα το τρίμηνο 2020

30/06/2020 10:58

Ζημιές ανακοίνωσε η επενδυτική Δήμητρα για το τρίμηνο του 2020 έναντι κερδών πέρσι.

Οι ζημιές της ανήλθαν στα €3,6 εκ. από κέρδη €5,4 εκ. το τρίμηνο του 2019. Η ζημιά προκύπτει από συμμετοχές του συγκροτήματος σε μετοχικούς τίτλους στο ΧΑΚ.

Ως εκ τούτου η καθαρή εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας μειώθηκε από 128,83 σεντ στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 στις 126,26 σεντ στις 31 Μαρτίου 2020 σημειώνοντας μείωση 1,7%.

Συγκεκριμένα, οι μετοχικοί τίτλοι στο ΧΑΚ και στο εξωτερικό κατέγραψαν ζημιά €2,7 εκ. από κέρδη €5,5 εκ.

Τα έσοδα από τόκους σημείωσαν μείωση και ανήλθαν σε €50,6 χιλ. σε σχέση με €60,2 χιλ. 

Στα αποτελέσματα αναγνωρίστηκε μερίδιο ζημιάς €462,2 χιλ. από τη λογιστικοποίηση της επένδυσης στην Ελληνική Τράπεζα.

Ο τομέας των ακινήτων επέφερε κέρδη €308,3 χιλ. από €257,4 χιλ.

Αναφορικά με τις προοπτικές, το Διοικητικό Συμβούλιο, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είναι σε θέση να διατυπώσει ασφαλή πρόβλεψη για τα αποτελέσματα της εταιρείας και του συγκροτήματος για το έτος 2020, τα οποία θα εξαρτηθούν από την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών στην Κύπρο και στο εξωτερικό, από την πορεία των κτηματαγορών στις χώρες στις οποίες το συγκρότημα έχει επενδύσει σε ακίνητα και την πορεία του τραπεζικού κλάδου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι αναμένει ζημιές για το εξάμηνο του 2020.

Γ.Χ.