You are here

Κέντρα αναψυχής: Κάποια θα οδηγηθούν σε λουκέτο

09/12/2020 13:37

«Τα κέντρα αναψυχής για άλλη μια φορά πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα της πανδημίας του κορωνοϊού», ήταν η πρώτη αντίδραση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Νεόφυτου Θρασυβούλου. 

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κλπ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες τους που αφορούν σε κατ’ οίκον διανομή και take away). Νοείται ότι μετά τις 9 το βράδυ επιτρέπεται μόνο κατ’ οίκον διανομή.

Ο κ. Θρασυβούλου, σε δηλώσεις στη StockWatch είπε ότι «είναι λυπηρό να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα» και τόνισε ότι «η Κυβέρνηση θα έπρεπε να προνοήσει την εφαρμογή μέτρων αναχαίτισης του ιού πριν φθάσουμε σε αυτή την κατάσταση».

Εξέφρασε, την ελπίδα να είναι η τελευταία θυσία στην οποία υποβάλλεται η βιομηχανία κέντρων εστίασης διότι όπως είπε «η βιομηχανία αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες στήριξης της οικονομίας και της εργασίας».

Πρόσθεσε ότι «αυτό μας απασχολεί είναι η εύρυθμη λειτουργία των υποστατικών μας, διότι εάν μας ανοίγουν μια εβδομάδα και μας κλείνουν την άλλη, τα έξοδα για εμάς είναι τεράστια».

Λέγοντας αυτά, απηύθυνε έκκληση προς την Κυβέρνηση για σοβαρή στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες αναγκάζονται να κλείσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων. 

Καταστροφικές οι αποφάσεις 

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις στην StockWatch, του γενικού γραμματέα των κέντρων αναψυχής, Φάνου Λεβέντη, ο οποίος είπε ότι «τα περιοριστικά μέτρα είναι καταστροφικά για τα κέντρα εστίασης διότι για κάποιους επιχειρηματίες δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής».

Ο κ. Λεβέντης, απηύθυνε επίσης έκκληση για στήριξη των εργαζομένων στα υποστατικά εστίασης αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την ανακοίνωση των μέτρων, δήλωσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι μετά από 9 μήνες έχει επέλθει κόπωση στην κοινωνία και στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά.  Κατανοούμε ότι η κόπωση αυτή, προκαλεί αντίδραση και οδηγεί είτε σε χαλαρώσεις ή μη συμμόρφωση στα επιβαλλόμενα μέτρα, τα οποία με τη σειρά τους δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι, «η κόπωση αυτή δεν προβληματίζει μόνο εμάς, αλλά όλες τις κυβερνήσεις αφού δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στη χωρά μας. Το στοίχημα είναι να αντέξουμε ακόμα λίγο», τόνισε.

Της Ηρώς Ευθυμίου