You are here

Στρέφονται στο διαδίκτυο οι υπεραγορές

03/04/2020 15:21

Στις διαδικτυακές υπηρεσίες στρέφονται οι υπεραγορές στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, σύμφωνα με τον γραμματέα του συνδέσμου λιανικού εμπορίου Μάριο Αντωνίου, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι εν λόγω υπηρεσίες αποτελούν μονόδρομο.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι οι υπεραγορές δίνουν μάχη για να είναι σε θέση να προσφέρουν λύσεις στους πολίτες, σημειώνοντας ότι πριν από τρεις εβδομάδες καμία υπεραγορά δεν προσέφερε διαδικτυακές υπηρεσίες.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες αρκετές αλυσίδες υπεραγορών έχουν προχωρήσει στην παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου για παραγγελίες προϊόντων, οι οποίες καθημερινά αναβαθμίζονται, όπως είπε.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι προκύπτουν θέματα υγιεινής και ευπαθών προϊόντων και πως γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται προσοχή στις διαδικασίες αποστολής των προϊόντων.

Διαφωνίες με κλείσιμο υπεραγορών την Κυριακή

Παράλληλα, ο κ. Αντωνίου μετέφερε τις διαφωνίες των επιχειρηματιών του κλάδου με την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των υπεραγορών τις Κυριακές, εκφράζοντας την ανησυχία ότι σε αυτή την περίπτωση θα σημειώνεται μεγαλύτερος συνωστισμός το Σάββατο και τις υπόλοιπες μέρες.

«Μας ανησυχεί το ότι από χθες παρατηρούνται μεγάλες ουρές έξω από τις υπεραγορές και μας ανησυχεί τι θα γίνει το Σάββατο», είπε.

«Δεν ξέρω εάν το μέτρο θα λειτουργήσει τελικά εις βάρος της υγείας των πολιτών και όχι προς όφελος της», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η λειτουργία την Κυριακή εφαρμόζεται για αντιμετώπιση του συνωστισμού και πως το μέτρο αναστολής φαίνεται να λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο βαθμό προσέλευσης επισκεπτών στις υπεραγορές τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα οι μεγαλύτεροι αριθμοί επισκεπτών καταγράφηκαν όχι την Κυριακή αλλά την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ζητούν βοήθεια στον έλεγχο συνωστισμού

Ο κ. Αντωνίου τόσο σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες, όσο και σήμερα σημείωσε την ανάγκη παροχής βοήθειας εκ μέρους της αστυνομίας, για ρύθμιση του συνωστισμού που παρατηρείται κατά διαστήματα έξω από τους χώρους υπεραγορών.

 Ανέφερε ότι αυτό τον ρόλο έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής εντός των υπεραγορών οι διευθύνσεις των υπεραγορών ωστόσο, εκεί που χρειάζεται η παρουσία της αστυνομίας όπως είπε, είναι έξω από τις υπεραγορές.

Της Μαρίας Χαμπή