You are here

Ετοιμάζουν εκπτώσεις μέχρι 70% για Black Friday

16/11/2018 07:14

Σε ενίσχυση του θεσμού της Black Friday στην Κύπρο προσδοκούν οι φορείς της αγοράς εν αναμονή της φετινής οργάνωσης της ημέρας ψωνίσματος στις 23 Νοεμβρίου.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Κύπρος θα συμμετέχει στη Black Friday και αναμένεται ότι θα συμμετέχουν περισσότερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε σχέση με πέρσι.

Η εκπρόσωπος λειτουργίας του My Mall Λεμεσού Κατερίνα Παναγή αναφέρει στη Stockwatch ότι φέτος αναμένεται να συμμετέχουν στην Black Friday τα πλείστα καταστήματα.

Οι εκπτώσεις, σημειώνει, ξεκινούν από το 10% και φθάνουν μέχρι και το 70% για κάποια καταστήματα.

Η κ. Παναγή εκφράζει την ελπίδα η Black Friday να έχει την ίδια επιτυχία που είχε και πέρσι.

Για την Black Friday ετοιμάζονται και τα καταστήματα στο εμπορικό κέντρο The Mall of Cyprus, όπως δήλωσε ο διευθυντής του εμπορικού κέντρου Κύπρος Χατζιστιλλής.

Ο γενικός γραμματέας του παγκύπριου συνδέσμου λιανικού εμπορίου Μάριος Αντωνίου, αναφέρει ότι τα μηνύματα που λαμβάνονται μέχρι στιγμής είναι ότι θα συμμετέχουν στην Black Friday περισσότερες επιχειρήσεις σε σχέση με τη περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, οι εκπτώσεις που θα προσφέρουν τα καταστήματα κυμαίνονται από 25% και φθάνουν μέχρι το 40%, τονίζοντας την ανάγκη τα καταστήματα να προχωρήσουν και σε μεγαλύτερες εκπτώσεις εάν θέλουν να διασφαλιστεί η συνέχιση του θεσμού.

Επισημαίνει ότι οι εκπτώσεις δεν θα αρκεστούν μόνο τη συγκεκριμένη μέρα, δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου αλλά το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου. Την τιμητική τους θα έχουν τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αλλά και κινητής τηλεφωνίας

Πέρσι κατά τη διάρκεια της Black Friday, σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, έγιναν αγορές σε καταστήματα λιανικού εμπορίου αξίας €14,3 εκ. σε σχέση με €10,5 εκ. την αντίστοιχη μέρα του 2016.

Στο παιγνίδι των εκπτώσεων πέρσι μπήκαν και οι πιστωτικές κάρτες των τραπεζών, που πρόσφεραν μέχρι και δεκαπλάσιους βαθμούς για αγορές από συγκεκριμένα καταστήματα. 

Η Μαύρη Παρασκευή είναι ένα ανεπίσημο όνομα για την ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες (την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου), η οποία θεωρείται η αρχή της εποχής των Χριστουγέννων. Γιορτάζεται με αυτό τον τρόπο από το 1952. 

Της Γεωργίας Χαννή