You are here

Αύξηση κερδών για Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων

04/10/2021 09:50

Αύξηση των κερδών της για το εξάμηνο του 2021 ανακοίνωσε η Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων.

Το καθαρό κέρδος του Συγκροτήματος για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 ανήλθε στο €1,9 εκατ. σε σύγκριση με καθαρό κέρδος €992 χιλ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Η αύξηση του καθαρού κέρδους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο οφείλεται στην αύξηση του μεριδίου κέρδους από τη συνδεδεμένη της Εταιρεία, Τσιμεντοποιΐα Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ, σε €2,2 εκατ. σε σχέση με €1,2 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Αυτό οφείλεται στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου σε συνήθεις επίπεδα δραστηριότητας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού (COVID-19) κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και τα οποία είχαν σημαντική επίδραση στις δραστηριότητες και οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας Τσιμεντοποιΐα Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Στις 9 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε η Συμφωνία της θυγατρικής της Εταιρείας C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd για την πώληση του 24,98% των εκδομένων μετοχών που κατείχε στην εταιρεία Parklane Hotels Limited. Το τίμημα πώλησης για την πώληση του 24,98% των μετοχών ανήλθε στα €22,5 εκατ. Με βάση τη συμφωνία πώλησης των μετοχών έχει αναγνωρισθεί στις Οικονομικές Καταστάσεις του Συγκροτήματος για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, κέρδος ύψους €1,8 εκ. από επανεκτίμηση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων σε δίκαιη αξία μέσω των άλλων συνολικών εισοδημάτων στην κατάσταση συνολικών εισοδημάτων, ούτως ώστε η αξία της επένδυσης να αντανακλά τη συμφωνία πώλησης των μετοχών.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το 2021 δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις, οι οποίες λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Γ.Χ.