You are here

Μ. Ζαβός: Προχωρούν οι αιτήσεις για διαβατήρια

25/07/2021 06:25

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξέταση των αιτήσεων ξένων επενδυτών που ζήτησαν να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο έναντι επένδυσης, οι οποίες εκκρεμούσαν μετά την κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος, δηλώνει ο CEO του ομίλου Ζαβός και μέλος του συνδέσμου επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και οικοδομών, Μιχάλης Ζαβός.

Σε συνέντευξη στη StockWatch, ο κ. Ζαβός εκφράζει την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα με πιο αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. 

Υπεραμύνεται του επενδυτικού προγράμματος και ρίχνει την ευθύνη για την κατάρρευση του στην έλλειψη σωστής εποπτείας.

Παράλληλα εξηγεί γιατί οι τιμές των πολυτελών διαμερισμάτων των πύργων που απευθύνονται προς ξένους επενδυτές δεν έχουν μειωθεί μετά την κατάργηση του προγράμματος και τι γίνεται με το στοκ τoυς.

Στη συνέντευξη του στη StockWatch, ο κ. Ζαβός αναφέρει ότι η Κύπρος έγινε πόλος έλξης για τους πλούσιους ευρωπαίους και πως συνέβαλε σε αυτό η πανδημία του κορωνοϊού. Κάνει λόγο για έντονο ενδιαφέρον από πλούσιους αγοραστές από ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Αγγλία, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα του €1 εκατ. και των €2 εκατ.

Σημειώνει επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων στη Λεμεσό με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα ενοίκια στα ύψη.

Αναφέρει ακόμα, ότι οι ρώσοι τουρίστες προτιμούν τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων τα οποία τους δύο τελευταίους μήνες είναι σχεδόν πλήρη σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία των τεσσάρων και τριών αστέρων.

Σχολιάζει ταυτόχρονα, την αύξηση των τιμών οικοδομικών υλικών σημειώνοντας ότι οι developers θα μοιραστούν το επιπρόσθετο κόστος με τους αγοραστές. Όπως αναφέρει, δημιουργείται ένα νέο μομέντουμ, που επηρεάζει γενικά όλες τις τιμές των ακινήτων και περισσότερο των καινούργιων έργων.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου