You are here

Συνολικά 515 επιθεωρήσεις σε λιανικό εμπόριο, εργοτάξια

21/05/2020 09:44

Συνολικά 515 επιθεωρήσεις σε λιανικό εμπόριο και εργοτάξια πραγματοποίησε μέχρι τις 14:00 χθες το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι από τις 515 επιθεωρήσεις οι 448 έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης.

Σημειώνει ότι στις 515 επιθεωρήσεις περιλαμβάνονται και 67 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε βελτιωμένο επίπεδο συμμόρφωσης, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, αναφέρει ότι σε κάποια εργοτάξια στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις, ούτε και τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων και ως εκ τούτου εκδόθηκαν τρεις ειδοποιήσεις απαγόρευσης λειτουργίας εργοταξίων, ενώ επιβλήθηκε ένα εξώδικο πρόστιμο σε πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο σε εργοτάξιο.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας διαβεβαιώνει ότι οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές για επίτευξη ακόμη καλύτερης συμμόρφωσης, για να προσθέσει ότι στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα αναγκαστούν να επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις (επιβολή εξώδικων προστίμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών).