You are here

Αλλάζει χέρια το Aphrodite Hills Resort

21/09/2022 13:07

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, ανακοίνωσε ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης, αναφορικά με την προτεινόμενη απόκτηση κοινού ελέγχου της Aphrodite Hills Resort Limited (στο εξής η «Aphrodite Hills»), από τις MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (στο εξής η «MHV») και W.R.A. Consultants Ltd (στο εξής η «W.R.A.»).

Η MHV, είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στους τομείς της φιλοξενίας, του τουρισμού και των ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, αποτελείται από ξενοδοχειακά συγκροτήματα και αναπτύξεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η MHV κατέχει και διαχειρίζεται πολυτελή θέρετρα, όπως το Parklane Luxury Collection Resort & Spa, The Landmark Nicosia και Aphrodite Hills Resort, καθώς και το Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι. Στον τομέα των ακινήτων, η MHV έχει αποκτήσει έργα, όπως το Park Tower και τις οικιστικές μονάδες στο Aphrodite Hills.

Η W.R.A., αποτελεί εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι μητρική της Aesara Investment Ltd, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Atlantica Mare Village Ayia Napa στην Αγία Νάπα.

Στόχος, στην προτεινόμενη συγκέντρωση είναι η Aphrodite Hills, εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη θερέτρων και χώρων αναψυχής, καθώς και στη διαχείριση και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Η Aphrodite Hills κατέχει, διαχειρίζεται και λειτουργεί το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Resort Hotel, στην επαρχία Πάφου. 

Επιπρόσθετα, η AHRL δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και πώληση και/ή εκμίσθωση ακινήτων, στη λειτουργία γηπέδου γκολφ, στην ενοικίαση καταστημάτων εντός του θέρετρου, στην ενοικίαση επαύλεων και διαμερισμάτων που βρίσκονται στο θέρετρο, καθώς και στη διαχείριση ακινήτων και συναφών υπηρεσιών προς τους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές του ξενοδοχείου Aphrodite.