You are here

Έλλειψη τσιμέντου και σκυροδέματος

16/04/2008 15:40
Προβλήματα στην προμήθεια σκυροδέματος δημιουργεί η αυξημένη ζήτηση τσιμέντου στην αγορά. Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμου Σκυροδέματος, με σχετικές επιστολές του, ζητά την κατανόηση των εργολάβων οικοδομών για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην προμήθεια σκυροδέματος και τη μεσολάβηση του Υπουργείου Εμπορίου για επίτευξη λύσεων στα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του Συνδέσμου προς την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών, αναφέρεται ότι, λόγω της αυξημένης ζήτησης σε τσιμέντο λόγω των αναγκών πολλών εν εξελίξει έργων, το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού αδυνατεί να ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες οι ποσότητες σκυροδέματος που διατίθεται. Ζητείται η κατανόηση των εργολάβων οικοδομών και συνεργασία τους για καλύτερο προγραμματισμό εργασιών σε συντονισμό με τους προμηθευτές σκυροδέματος.

Από το Υπουργείο Εμπορίου ζητείται η δική του συνδρομή για επίτευξη λύσεων στα προβλήματα.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ως μόνη άμεση προσφερόμενη λύση την εισαγωγή τσιμέντου για κάλυψη της αυξημένης ζήτησης με παράλληλη επίσπευση των εργασιών Τεχνολογικής αναβάθμισης του Τσιμεντοποιείου που θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής για κάλυψη της έλλειψης που παρατηρείται.