You are here

Κλειδώνουν τα καταστήματα για το Metropolis Mall

05/12/2019 07:15

Αρκετές συμφωνίες με επιχειρηματίες έχει ήδη «κλειδώσει» το Metropolis Mall στη Λάρνακα, προσδοκώντας ότι τα επόμενα Χριστούγεννα, το 2020, θα διεκδικήσει μερίδιο από την κατανάλωση της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε στη StockWatch εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο, τα κατασκευαστικά έργα τα οποία ανέλαβε η εργοληπτική εταιρεία αφοί Ιακώβου, τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και ήδη έχουν εισέλθει στην ανέγερση του κυρίως κτηρίου της μεγάλης επένδυσης της νοτιοαφρικανικής εταιρείας Acsion Ltd.

«Αναμένεται πως θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Metropolis Mall εντός του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με αρκετούς επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, που θα ήθελαν να φιλοξενηθούν στο πρώτο Mall της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Μεταξύ των εταιρειών που κλείδωσαν, περιλαμβάνεται ο όμιλος Συμεωνίδη για τα καταστήματα Marks & Spencer και τα Costa Coffee. Ο όμιλος Mallouppas & Papacostas, ο οποίος διαθέτει τα καταστήματα Stradivarius, Mango, Intimissimi, Calzedonia και Tezenis.

Έκλεισε επίσης η συμφωνία με τα καταστήματα Beauty Line, Holland & Barrent, Mac και Inglot της Κώστας Παπαέλληνας.

Διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και με την εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνα των υπεραγορών Άλφα Μέγα.

Καθώς και με εταιρείες των υπεραγορών Σκλαβενίτη, Coffee Island και Starbucks.

Το κόστος της επένδυσης η οποία αναγείρεται σε γη της Μητρόπολης Κιτίου πίσω ακριβώς από την καινούργια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το ΚΕΝ Λάρνακας, υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα €60 εκ.

Το Metropolis Mall θα περιλαμβάνει πέραν των 100 καταστημάτων, υπεραγορά, ένα κινηματογράφο, εξωτερικούς χώρους, εξειδικευμένα καταστήματα αλλά και 1530 χώρους στάθμευσης.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων θα δημιουργηθούν πάνω από 750 θέσεις εργασίας και 1,400 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία του project.

Της Ηρώς Ευθυμίου