You are here

Νέοι μάρτυρες στη δίκη για Aristo

16/03/2015 07:44
Ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί από την εταιρεία Αristo με νέους μάρτυρες κατηγορίας.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η αντεξέταση των μαρτύρων Χαρίτας Χαραλάμπους, που εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο στη Λεμεσό που συνεργάστηκε με την εταιρεία το 2009, Στέφανου Ρουσιά, πολεοδόμο – εκτιμητή χωρομετρίας του κτηματολογίου και Σοφοκλή Σοφοκλέους, που εργάζεται ως ανώτερος τεχνικός στον δήμο Πάφου, πολιτικός μηχανικός.

Η μάρτυρας Χαρίτα Χαραλάμπους, υιοθέτησε και ανέγνωσε τις καταθέσεις της χωρίς ωστόσο να της υποβληθεί οποιαδήποτε ερώτηση τόσο από τον κ. Νίνο Κέκκο όσο και από τους συνηγόρους της άλλης πλευράς.

Ο επόμενος μάρτυρας που παρουσίασε η κατηγορούσα αρχή, Στέφανος Ρουσιάς, κατέθεσε έκθεση την οποία συνέταξε και η οποία αφορά την εκτίμησης γης του υπολειπόμενου υπό παραχώρηση χώρου πρασίνου.

Ο κ. Κέκκος υπέβαλε αριθμό διευκρινιστικών ερωτήσεων προς τον μάρτυρα, οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στην έκθεση.

Εν συνεχεία, ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ποινικολόγο Γιώργο Παπαϊωάννου, κατά την οποία ο μάρτυρας δέχτηκε ότι το 48% των υπό διαχωρισμό οικοπέδων εμπίπτουν στην πολεοδομική ζώνη, Κα7, με συντελεστή δόμησης 60% και το υπόλοιπο 52% των υπό διαχωρισμό οικοπέδων εμπίπτει σε άλλη πολεοδομική ζώνη, Κα8, με ψηλό συντελεστή δόμησης 80%.

Ο επόμενος μάρτυρας της κατηγορούσας αρχής, Σοφοκλής Σοφοκλέους, ανώτερος τεχνικός του δήμου Πάφου, ανέγνωσε και κατέθεσε ως τεκμήρια τις γραπτές του καταθέσεις, στις οποίες αναφέρει ότι ο ίδιος δεν προέβαινε σε ελέγχους πριν το 2013.

Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου, ο μάρτυρας συμφώνησε ότι η εταιρεία ενεργούσε με επαγγελματισμό και με συνέπεια και ειδικά η Ρούλα Αριστοδήμου την οποία επαινεί ακόμα και σήμερα και ότι η εταιρεία ανέμενε να πράξουν το ίδιο και οι τεχνικές υπηρεσίας και οι αρχές.

Εν συνεχεία ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του τέως δημοτικού μηχανικού, δικηγόρο Ηλία Στεφάνου και αποδέχτηκε ότι σε μεγάλες αναπτύξεις κάνει έλεγχους.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους εγγύησης.