You are here

Ψάχνει χρηματοδότες η Lanitis Golf

15/01/2020 10:54

Η Lanitis Golf προβαίνει σε ενέργειες για εξεύρεση επενδυτών και χρηματοδότησης για υλοποίηση των έργων γηπέδου γκολφ και διαχωρισμού ανάπτυξης οικοπέδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο ΧΑΚ, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στο πληροφοριακό έγγραφο εισαγωγής της εταιρείας, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία το 2014 είχε υποβάλει στην πολεοδομική αρχή αναθεωρημένα σχέδια για το master plan του έργου για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας με ουσιαστικές τροποποιήσεις για την ανάπτυξη που εγκρίθηκε εντός του 2012, όπως αναφέρεται και στο επιχειρηματικό πλάνο.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2017 εκδόθηκαν οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ και το διαχωρισμό αναπτύξεως 501 οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη καθώς επίσης και για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ (clubhouse, κτίριο συντήρησης και βιολογικό σταθμό) αυξάνοντας το συνολικό εμβαδόν από 100 χιλ. σε 150 χιλ. τετραγωνικά μέτρα.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια οικοδομής για το διαχωρισμό των οικοπέδων και την κατασκευή του γηπέδου γκολφ και του clubhouse.

«Μετά την έκδοση των πιο πάνω αδειών, η εταιρεία προβαίνει σε ενέργειες για εξεύρεση επενδυτών και χρηματοδότησης ώστε το έργο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό», επισημαίνεται.

Νοείται ότι τα χρονοδιαγράμματα για τις εργασίες που ακολουθούν των αδειών οικοδομής μετατίθενται αναλόγως.

Γ.Χ.