You are here

Σιακόλας: Νόμιμες οι πολεοδομικές άδειες

05/12/2007 11:26
Νόμιμες πολεοδομικές άδειες για τις αναπτύξεις στην περιοχή του Δήμου Στροβόλου κατέχει η εταιρεία ITTL Trade Tourist and Leisure Park Ltd, ιδιοκτήτρια του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Με αφορμή τις συζητήσεις για τη νομιμότητα των πολεοδομικών αδειών, η εταιρεία του Ομίλου Σιακόλα αναφέρει ότι και για τα δύο αυτά έργα κατέχει τις νόμιμες πολεοδομικές άδειες από το Μάρτιο του 2006. Την ίδια χρονιά υποβλήθηκαν στο Δήμο Στροβόλου οι αιτήσεις για άδεια οικοδομής, οι οποίες συμπληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2007 με την προσθήκη επιπρόσθετων εγγράφων που ζήτησε ο Δήμος.

Η εταιρεία, έχοντας υπόψη ότι η κυβερνητική πολιτική που έχει επαναβεβαιωθεί πρόσφατα και από το Υπουργείο Εσωτερικών προνοεί την έκδοση οικοδομικής άδειας «εντός λογικού χρονικού περιθωρίου» - που είναι οι τρεις με τέσσερις μήνες -, θεώρησε ότι θα εξασφάλιζε χωρίς καθυστέρηση τις άδειες στο χρονικό αυτό περιθώριο, δεδομένου ότι πρόκειται για απλές και όχι περίπλοκες κατασκευές.

«Προς αποφυγή περαιτέρω συζητήσεων και οιωνδήποτε αρνητικών επιπτώσεων, έχει ζητηθεί από τους εργολάβους των δύο μικρών πρόσθετων αναπτύξεων να μην προβούν σε οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, με την ελπίδα ότι με τον τρόπο αυτό παρέχεται στην Τοπική Αρχή επιπρόσθετος χρόνος για να εξετάσει την αίτησή της για άδειες οικοδομής που εκκρεμούν ενώπιόν της εδώ και μήνες και προφανώς δεν προωθήθηκαν λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, η εταιρεία προέβη σε δεσμεύσεις αναφορικά με χρονοδιαγράμματα, τα οποία, αν δεν τηρούνταν, θα προκαλούσαν καθυστερήσεις, επιπρόσθετες δαπάνες και ζημίες. «Σε καμιά περίπτωση δεν είχε πρόθεση, είτε να προκαλέσει προβλήματα είτε να ενεργήσει πέρα από τις πρόνοιες της νομοθεσίας», υπογραμμίζεται.

Γ.Χ.