You are here

Αστυνομική έρευνα για το σκάνδαλο στη ΣΠΕ Πάφου

17/10/2002 16:34
Τη διενέργεια αστυνομικής έρευνας για τη διαλεύκανση του σκανδάλου στο Ταμιευτήριο Πάφου, διέταξε σήμερα ο γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Τάσσος Παπαδόπουλος, προσφέρει πλήρη κάλυψη στον Νίκο Πιττοκοπίτη αναφορικά με τις «φωνές» για υποβολή παραίτησης από τη προεδρία του ΣΤΠ, για λόγους πολιτικής ευθιξίας.

Στην απόφαση για τη διενέργεια αστυνομικής έρευνας κατέληξε ο Γενικός Εισαγγελέας, παρά την πρόθεση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ενδεχόμενο διορισμού ποινικού ανακριτή, ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Εμπορίου, Νίκο Ρολάνδη, ο οποίος έλαβε νωρίτερα σήμερα τη συγκατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

«Αυτή τη στιγμή, λειτουργοί του Υπουργείου», πρόσθεσε ο κ. Ρολάνδης, «δίνουν στοιχεία στη Νομική Υπηρεσία σχετικά με το όλο θέμα, για να μπορέσει αυτή να φέρει εις πέρας το έργο της».

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Τάσσος Παπαδόπουλος, παρότι δήλωσε ότι «ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», εντούτοις πρόσφερε πλήρη πολιτική κάλυψη στον πρόεδρο της Επιτροπείας του Ταμιευτηρίου Πάφου, βουλευτή και αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Νίκο Πιττοκοπίτη.

Του Κυριάκου Κυριακίδη