You are here

Συμπληρωματικός €3,3 εκ. για αμαρτίες Cyta

22/12/2010 08:00
Ποσό €3,3 εκ. ζητά να εγκριθεί από τη βουλή η Cyta για να πληρώσει τα πρόστιμα που της επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο συμπληρωματικός κατατέθηκε χθες στη βουλή και αναμένεται να συζητηθεί με το νέο χρόνο στην Επιτροπή Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, το οποίο ενέκρινε στις 13 Δεκεμβρίου το Υπουργικό Συμβούλιο, το ποσό των €3,3 εκ. θα διατεθεί για να πληρωθεί το διοικητικό πρόστιμο που αφορά δύο καταγγελίες κατά της Αρχής και επέβαλλε η ΕΠΑ στις 1 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Thunderworx Ltd και Netsmart Cyprus Ltd, υπέβαλλαν καταγγελίες στην ΕΠΑ κατά της Cyta, για την μη παραχώρηση σ’ αυτές των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών για να δραστηριοποιηθούν στη λιανική αγορά Μηνυμάτων Υπερτιμημένης Αξίας (Premium SMS MT).

Κατά την εξέταση των καταγγελιών η ΕΠΑ, διαπίστωσε ότι η Cyta ενήργησε κατά παράβαση των διατάξεων του Νόμου, εμποδίζοντας την ανάπτυξη του ανταγωνισμού προς ζημία των καταναλωτών.

Το πρόστιμο για την πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΑ, ανέρχεται στο €1,9 εκ. ενώ στη δεύτερη το διοικητικό πρόστιμο είναι ύψους €1,3 εκ.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα σταλεί για εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ε.Π.