You are here

Αβέρωφ: Η βιομηχανία ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας

23/09/2021 15:17

Ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας είναι η βιομηχανία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη βιομηχανία Vitatrace, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και το Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως πληροφορήθηκε από τον βιομήχανο, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ότι από τον κύκλο εργασιών σχεδόν το 40% της εταιρείας είναι εξαγωγές.

Πρόσθεσε πως "σε μια χώρα που είναι κυρίως εισαγωγική, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, το να επισκέπτομαι κυπριακές βιομηχανίες που παράγουν και μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το 40% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από εξαγωγές, με κάνει ιδιαίτερα περήφανο".

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως πρέπει να δώσουμε σημασία στην παραγωγή, στην πραγματική οικονομία. "Καλές οι υπηρεσίες, καλά τα οικονομικά εργαλεία, καλός ο τουρισμός, καλή η ανάπτυξη γης, καλή η εκπαίδευση, η ραχοκοκαλιά μιας υγιούς οικονομίας, παγκόσμια, είναι η βιομηχανία, η πραγματική παραγωγή", ανέφερε.

Συνεχάρη τον κ. Αγκαστινιώτη και τη ομάδα του, σημειώνοντας πως "παρατηρώ ακόμη σε μια επίσκεψη όταν συναντώ ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα με σωστό προγραμματισμό, συγυρισμένους, προσεχτικούς, και το μόνο που ακούω είναι τα σχέδιά τους για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες".

Γιατί η Κύπρος, πρόσθεσε, "δεν είναι η Κύπρος της μιζέριας και της μουρμούρας. Η Κύπρος είναι η Κύπρος της επιτυχίας. Και μπορούμε όλοι να φτιάξουμε ακόμη μια καλύτερη Κύπρο. Έχουμε προβλήματα; Βεβαίως. Έχουμε αστοχίες; Βεβαίως. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι στην Κύπρο παρά τη μουρμούρα, τα λάθη και τις παραλείψεις, υπάρχουν μεγάλες και εθνικές επιτυχίες και υπάρχουν πολύ περισσότερες ιδιωτικές επιτυχίες", επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγκαστινιώτης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Είμαστε μια βιομηχανία εξαγωγική, εργοδοτούμε σχεδόν αποκλειστικά Κύπριους, εξάγουμε σε πολλές χώρες του εξωτερικού και εξειδικευόμαστε στην υγεία και διατροφή των ζώων. Είμαστε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία με πολλές προοπτικές και ευχαριστούμε την πολιτεία για τη στήριξη, ιδιαίτερα για τα σχέδια χορηγιών της μεταποιητικής βιομηχανίας για την αγροτική οικονομία", σημείωσε.