You are here

BOC: Στο μικροσκόπιο η επέκταση

06/08/2004 11:45
Μέσα στο 2005 θα καταρτισθεί από τη νέα «τριανδρία» το νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο ως προς την πολιτική επέκτασης των εργασιών της Τράπεζας Κύπρου στο εξωτερικό. Το προηγούμενο πενταετές Σχέδιο για την επέκταση των υποκαταστημάτων του Συγκροτήματος στο εξωτερικό λήγει τον επόμενο χρόνο και όπως δηλώνει στη StockWatch ο επικεφαλής της τριανδρίας στη νέα διοικητική εκτελεστική εξουσία, Ανδρέας Ηλιάδης, τα πλάνα για το επόμενο Σχέδιο «θα αποφασισθούν, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα».

Το 1997 η Τράπεζα Κύπρου είχε μόλις 7 καταστήματα στην Ελλάδα ενώ πριν λίγες μέρες εγκαινίασε το ενενηκοστό της υποκατάστημα.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα συνεχισθεί με τους ίδιους ρυθμούς η επέκταση της Τράπεζας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιάδης, του οποίου η επιτυχημένη θητεία στην Ελλάδα αποτέλεσε το «διαβατήριο» για την ανέλιξη του στην αναδομημένη ηγετική πυραμίδα, απάντησε χαρακτηριστικά: «Τα πλάνα για το 2005 και το επόμενο σχέδιο Δράσης δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης σφαιρικά όλου του κύκλου εργασιών και δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρέας Ηλιάδης έχει διοριστεί στο πόστο του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, ο Χαρίλαος Σταυράκης, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Συγκροτήματος και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής Εργασιών Κύπρου και ο Γιάννης Κυπρή, Πρώτος Γενικός Διευθυντής, με διευρυμένες ευθύνες στους τομείς της οικονομικής διεύθυνσης, εταιρικής διακυβέρνησης και κεφαλαίου.

Είμαστε Περιφερειακή δύναμη...

«Το Συγκρότημα μας τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, υπό την προεδρία του Σόλωνα Τριανταφυλλίδη, έχει φθάσει σε ένα σημείο που θεωρώ ότι έχει ξεφύγει από τα κυπριακά σύνορα. Με ένα μέγεθος που είναι πλέον σε θέση να αναμένει πολύ σημαντικά οφέλη και από το εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

«Προσωπικά πιστεύω, ότι μπορεί πλέον το Συγκρότημα να νοιώθει ως περιφερειακή τραπεζική δύναμη στον ευρύτερο ελληνικό χώρο και τη γύρω περιοχή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνδικαλιστικό κίνημα...

Ερωτηθείς ειδικότερα, για τις σχέσεις του με το συνδικαλιστικό Κίνημα, ο κ. Ηλιάδης αναφέρει ότι είναι πάρα πολύ καλές και στόχος του θα είναι να συνεχισθεί η άριστη μεταξύ τους συνεργασία.

«Αλοίμονο, ένας τραπεζικός Οργανισμός να μην έχει καλές σχέσεις με το προσωπικό του» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι αμοιβαία είναι αυτή η επιθυμία και η προσπάθεια για να πάει ακόμα καλύτερα, αφού η πορεία της «Κύπρου» επηρεάζει και την κυπριακή οικονομία.

«Η δική μας προσπάθεια είναι να βγάλουμε τον «καλύτερο εαυτό» από τον κάθε συνάδελφο, ο οποίος ήδη εργάζεται σκληρά και με αγάπη για την τράπεζά του. Περάσαμε δυσκολίες στο παρελθόν και τα καταφέραμε και πιστεύω ότι και τώρα μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα» πρόσθεσε.

Του Κυριάκου Κυριακίδη