You are here

Έσοδα ρεκόρ για τη PwC Κύπρου

23/09/2022 10:31

Ρεκόρ εσόδων ανακοίνωσε για το 2022, η PwC Κύπρου παρά τις πρωτόγνωρες και με πολλές προκλήσεις συνθήκες.

Όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της PwC Κύπρου για το 2022, τα οποία παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο οργανισμός πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων ύψους €83 εκατ. σε σύγκριση με τα €80 εκατ. που ανακοίνωσε πέρυσι.

Αντίστοιχα αυξημένη ήταν και η συνεισφορά του οργανισμού στα έσοδα του κράτους αφού η συνολική συμβολή ανήλθε σε €31 εκατ. σε σύγκριση με €29.7 εκατ. το 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ετήσιο αποτύπωμα του οργανισμού στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον εκτιμάται στα €168.4 εκατ.  σημειώνοντας αύξηση από το 2018 που ήταν  €166.8 εκατ.

Ενδεικτικά, η PwC Κύπρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση των παρεχόμενων τεχνολογικών λύσεων και στην παροχή νέων, σύγχρονων υπηρεσιών. Παράλληλα, συνέχισε να επενδύει στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των περισσότερων από 1.000 ανθρώπων του.

Ανθεκτικότητα στην πράξη

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τo 2022 εξελίσσεται σε καθοριστικό έτος για την PwC Κύπρου και το μοντέλο λειτουργίας της. «Όχι μόνο γιατί συνέχισε να διαχειρίζεται με πλήρη επιτυχία τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και επειδή κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στα αλυσιδωτά ζητήματα που προκάλεσε η εισβολή στην Ουκρανία».

Σε πλήρη εναρμόνιση με το διεθνές δίκτυο της PwC, ο οργανισμός στην Κύπρο διέκοψε όλες τις εργασίες που σχετίζονταν με ρωσικές νομικές οντότητες και φυσικά πρόσωπα που υπάγονταν σε κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα πέραν αυτών που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Παρόλο που η συγκεκριμένη απόφαση είχε αναμενόμενη επίπτωση στις εργασίες μας, εντούτοις, προσαρμοστήκαμε άμεσα στις νέες συνθήκες και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που με την κοινή και συλλογική προσπάθεια επιδείξαμε ανθεκτικότητα, εξωστρέφεια και προσαρμοστικότητα. Εφαρμόσαμε μια φιλόδοξη στρατηγική ανάκαμψης, επιτάχυνσης της μετεξέλιξης του οργανισμού και επικέντρωσής του σε νέες ευκαιρίες και πηγές εσόδων με γνώμονα το ύψιστο επίπεδο ποιότητας και την πλήρη κανονιστική συμμόρφωση . Ως αποτέλεσμα, εξασφαλίσαμε σημαντικές νέες διεθνείς συνεργασίες με το δίκτυο της  PwC και δώσαμε την ευκαιρία στα στελέχη μας να εργαστούν σε πρωτοποριακά έργα και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους», εξηγεί  CEO της PwC  Φ. Σώσειλος.

Εμπιστοσύνη στην πράξη

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα συμπληρώνονται και από τα ποιοτικά αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας στους πελάτες του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, με μέγιστο βαθμό το 10, οι πελάτες έδωσαν μέσο βαθμό ικανοποίησης 8.82 και στο ενδεχόμενο να προτείνουν την PwC σε συνεργάτες, φίλους και συναδέλφους τους, βαθμό 8.98.

H PwC Κύπρου κατόρθωσε να επιτύχει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής του οργανισμού “The New Equation”, η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία εμπιστοσύνης και στην επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων «Η δημιουργία εμπιστοσύνης είναι το παν. Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε όλους τους πελάτες μας, ώστε να υλοποιήσουν τις στρατηγικές μετεξέλιξής τους, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των δικών τους πελατών και συνεργατών και να επιτύχουν βιώσιμα αποτελέσματα», σχολιάζει ο CEO της PwC Κύπρου.