You are here

Γ. Λιλλήκας: Η ποιότητα των επιχειρήσεων «διαβατήριο» στην παγκόσμια αγορά

18/09/2003 15:55
Η ποιότητα αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της σύγχρονης κυπριακής επιχείρησης και είναι το διαβατήριο για τη μετάβασή της στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο και στην παγκοσμιοποιημένη αγορά. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας στο 6ο Συνέδριο Ποιότητας Κύπρου - Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και διατήρηση υψηλών επιπέδων ποιότητας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και η ανάδειξη της ποιότητας ως βασικού στοιχείου της εθνικής στρατηγικής.

«Με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, για την τυποποίηση, διαπίστευση και τεχνική πληροφόρηση, το Σεπτέμβριο του 2002», πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, «οι δραστηριότητες στον τομέα της πιστοποίησης έχουν αναληφθεί από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης (ΚΕΠ), η οποία λειτουργεί πλέον αυτόνομα, προσφέροντας υπηρεσίες σε πέραν των 200 κυπριακών επιχειρήσεων».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα σχέδια χορηγιών τα οποία θα εξαγγελθούν σύντομα και τα οποία θα στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση της εργαστηριακής υποδομής στην Κύπρο και στην εφαρμογή συστημάτων HACCP σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα τροφίμων και ποτών.