You are here

Γ. Παντελή: Εντός δύο εβδομάδων η χορηγία προς μικρές επιχειρήσεις

03/06/2020 09:59

Σε δύο εβδομάδες περίπου θα ξεκινήσει η απευθείας χορηγία προς τις περίπου 50 χιλ. μικρές επιχειρήσεις, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου οικονομικών Γιώργος Παντελή διευκρινίζοντας ότι τρέχουν παράλληλα οι διάφορες διαδικασίες.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο εξήγησε ότι «το νομοσχέδιο το οποίο θα εγκριθεί σήμερα από το υπουργικό θα κατατεθεί άμεσα στη βουλή ενώ έχει ήδη αποσταλεί στη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες προς έγκριση».

Σημείωσε ότι συνήθως η έγκριση από τη γενική διεύθυνση ανταγωνισμού δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες οπότε το υπουργείο εργασίας το οποίο είναι υπεύθυνο να εφαρμόσει το μέτρο θα ξεκινήσει την καταβολή της χορηγίας.

Διευκρίνισε ακόμη ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειαστεί να καταθέσουν νέες αιτήσεις. «Θα επεξεργαστούμε τα στοιχεία των δικαιούχων που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο εργασίας κατά τη δεύτερη φάση της εφαρμογής των μέτρων» , είπε.

Υπενθύμισε ότι το σχέδιο επιδότησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων, στόχο έχει να καλύψει μέρους του ενοικίου και των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων. Το συνολικό ύψος της επιδότησης υπερβαίνει τα €100 εκ.

Οι χορηγίες αφορούν 50.000 πολύ μικρές, μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους που απασχολούν μέχρι και 50 εργαζόμενους.

Το ύψος της εφάπαξ χορηγίας,  κατανέμεται ως ακολούθως:

Αυτοτελώς εργαζόμενοι και πολύ μικρές επιχειρήσεις που τελούσαν υπό πλήρη ή μερική αναστολή των εργασιών τους και ήσαν ενταγμένοι στα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας την περίοδο 13 Απριλίου – 12 Μαΐου 2020 και απασχολούσαν:

(α) Μέχρι ένα άτομο: €1250

(β) Από 2 έως5 άτομα: €3000.

(γ) Από 6 έως 9 άτομα: €4000.

(δ) Από 10 έως 50 άτομα: €6000.

Της Ηρώς Ευθυμίου