You are here

Η Blackstone κοντά στην εξαγορά των Louis Hotels στην Ελλάδα

19/09/2019 15:43

Στον έλεγχο της Blackstone περιέρχονται τα ξενοδοχεία Louis Hotels που βρίσκονται στην Ελλάδα, ύστερα από συμφωνία στην οποία φέρονται να έχουν καταλήξει ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός με τον κυπριακό όμιλο Louis.

Η συμφωνία φέρεται να αφορά στην εξαγορά των 11 ξενοδοχείων Louis Hotels στην Ελλάδα, με το ύψος του deal να τοποθετείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή των €200 εκ. Η συμφωνία των δύο πλευρών φέρεται να προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως ο κυπριακός όμιλος θα διατηρήσει το management των 11 ξενοδοχείων.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση του ομίλου Louis στη Λευκωσία, ζητώντας να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες. Η τοποθέτηση του κυπριακού ομίλου ήταν πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση».

Εφόσον επιβεβαιωθεί επίσημα το deal, η Blackstone εισέρχεται, με μόλις μία κίνηση, στην ελίτ των ισχυρών παικτών της ελληνικής ξενοδοχειακής αγοράς. Ταυτόχρονα αποκτά παρουσία στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς αφού τα 11 ξενοδοχεία βρίσκονται: 2 στην Κρήτη, 4 στην Κέρκυρα, 1 στη Μύκονο, 2 στη Ρόδο και 2 στη Ζάκυνθο.

Τα 11 ξενοδοχεία που αποκτά η Blackstone στην Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσουν τον πυρήνα ενός χαρτοφυλακίου το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με άλλους «παίκτες».

Σημειώνεται πως η Blackstone βρίσκεται σε φάση συγκρότησης ενός ευρωπαϊκού ξενοδοχειακού
χαρτοφυλακίου μετά την εξαγορά από την Blackstone Real Estate Partners Europe V, μιας εταιρείας συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία ελέγχει 14 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 3.000 δωματίων στην Ισπανία.

Η Blackstone είναι ένα από τα ισχυρότερα αμερικανικά equity funds, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 545 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το πρώτο mega deal στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Ιούλιο. Παράγοντες του ελληνικού τουρισμού εκτιμούν πως συνιστά «ισχυρό θετικό μήνυμα» σε ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους και προπομπό νέων συμφωνιών στους μήνες που ακολουθούν.

Η Louis Hotels αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του κυπριακού ομίλου Louis. Δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων τα τελευταία 78 χρόνια και θεωρείται «υπολογίσιμος παίκτης» στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου, όπου ελέγχει συνολικά 27 ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Πηγή: Euro2day