You are here

KPMG: Αισιόδοξοι οι CEOs για οικονομικές προοπτικές

19/09/2021 06:00

Αισιοδοξία εκφράζουν οι CEOs παγκοσμίως αναμένοντας να επέλθει επιθετική ανάπτυξη μέσω εξαγορών και άλλων μεθόδων, σύμφωνα με έκθεση της KPMG.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές, οι CEOs εξακολουθούν να δίνουν έμφαση στην ηγεσία και επικεντρώνονται στην ψηφιακή μεταμόρφωση του οργανισμού τους, κτίζοντας ευέλικτο εργατικό δυναμικό στον νέο κόσμο της εργασίας.

Παρά τη συνεχή αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα των κινδύνων, οι CEOs είναι σίγουροι και αισιόδοξοι για την ανάπτυξη.

Το 60% των CEOs είναι σίγουροι για τις οικονομικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (από 42% τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους).

Συνολικά, η εμπιστοσύνη των CEOs επέστρεψε στα επίπεδα προ πανδημίας στις αρχές του 2020, παρά την παραλλαγή Δέλτα που επιβραδύνει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι απόψεις των CEOs στην Κύπρο αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το 64% των CEOs αναφέρει ότι ο καθοριστικός στόχος του οργανισμού τους είναι να ενσωματώνουν το σκοπό σε ό,τι κάνουν για να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμη αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (από 54%τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο 2020).

Επιτάχυνση ανάπτυξης και ψηφιακής ατζέντας

Οι CEOs συνδέουν τις προοπτικές ανάπτυξης με εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν βασικό στοιχείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και απόκτησης ψηφιακής ικανότητας.

Το 87% των CEOs, αναφέρουν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε συμφωνίες εντός των επόμενων τριών ετών.

Σε ότι αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στο δρόμο προς την ανανέωση και ανάπτυξη, αυτοί αφορούν κυρίως, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στην κυβερνοασφάλεια και στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την έκθεση.

Ακολουθούν κίνδυνοι που συνδέονται με παρεμβατικές τεχνολογίες, ρυθμιστικούς και λειτουργικούς κινδύνους.

Της Γεωργίας Χαννή