You are here

Λειτουργούν 65% των κέντρων αναψυχής με μειωμένη επισκεψιμότητα

26/07/2021 13:04

Το 65% των επιχειρήσεων βρίσκονται σήμερα εν ενεργεία σε Παγκύπριο επίπεδο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι προβλέψεις των ιδιοκτητών έπεσαν έξω λόγω της πανδημίας, με την επισκεψιμότητα να είναι μειωμένη κατά το 50%, όπως είπε, εκτός των Σαββατοκύριακων που διακινείται ο ντόπιος πληθυσμός.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα το αντιμετωπίζει η Πάφος με την Πόλη Χρυσοχούς και ακολουθούν η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, η Λεμεσός, η Λάρνακα και η Λευκωσία.   

Ο κ. Θρασυβούλου ευχαρίστησε την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου που εισάκουσε τις απόψεις της ΟΣΙΚΑ για την επέκταση του σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων. Είναι ένα θετικό σημείο, συνέχισε, που μπορεί να κρατήσει τις επιχειρήσεις ζωντανές. 

Πρόσθεσε πως μετά και από επαφές της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο θα αρχίσει η αύξηση της κίνησης και από άλλες αγορές πέραν της βρετανικής.

Έχουμε ζητήσει και επιμένουμε, ώστε τα σχέδια στήριξης των Ελληνοκυπρίων για διακίνηση στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου να επεκταθούν μέχρι τον Μάρτιο, είπε. Εάν επεκταθούν τα σχέδια διακίνησης, με ταυτόχρονη αύξηση του τουρισμού, τουλάχιστον θα διατηρηθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που βρίσκονται σήμερα εν ενεργεία και δεν υπερβαίνει το 65%, κατέληξε.