You are here

Μ. Τσιακκής: Ένας πολύ κρίσιμος προϋπολογισμός

20/01/2021 10:44

Έκκληση προς την αντιπολίτευση να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής με άρθρο του στη Stockwatch. Καλεί επίσης κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία και κατ’ επέκταση η κοινωνία και οι επιχειρήσεις. Όπως σημειώνει ο κ. Τσιακκής, ο εμποροβιομηχανικός κόσμος παρακολουθεί «με ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις και τα πισωγυρίσματα γύρω από την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021. Ενός προϋπολογισμού που ενδεχομένως να μείνει στην ιστορία της χώρας ως ένας από τους πιο κρίσιμους, όχι τόσο για το περιεχόμενο του αλλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συζητείται η έγκριση του».

Προσθέτει πως «το 2020 υπήρξε ένας εφιαλτικός χρόνος για το σύνολο της κοινωνίας. Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, απλοί πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται αφάνταστα λόγω της παρουσίας της πανδημίας στη ζωή μας η οποία έχει ανατρέψει πλήρως τις καθημερινές μας συνήθειες».

Τονίζει ότι, «μέσα σε αυτό το μαύρο τοπίο, το ΚΕΒΕ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συλλογική ευθύνη μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα και δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί και να προχωρήσουν άμεσα στην ψήφιση του προϋπολογισμού στέλνοντας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το μήνυμα ότι θα εργαστούν συλλογικά για την επίλυση τους.

Κάθε ημέρα που περνά, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό εντείνει την ανησυχία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη μικρή αλλά πολύ σημαντική υπό τις περιστάσεις στήριξη του Κράτους, που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ενεργοί μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες», προσθέτει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη στήλη «Απόψεις».