You are here

MPB: Ανοίγει το δίαυλο επικοινωνίας με BOCY

16/04/2007 10:17
• Βγενόπουλος: Αναλύουμε το μοντέλο συνεργασίας

Ανοίγει αύριο τα χαρτιά της η Marfin Popular Bank για το μοντέλο φιλικής συνεργασίας που επιδιώκει με την Τρ. Κύπρου. Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος, αύριο, μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ομίλου, θα γίνει μία παρουσίαση για το μοντέλο συνεργασίας που επιδιώκει η Marfin Popular με την Τράπεζα Κύπρου. Οι μέτοχοι της Marfin θα κληθούν να δώσουν την εξουσιοδότηση τους στο ΔΣ (μέσω τακτικού ψηφίσματος), ώστε να επεξεργασθεί και να συζητήσει με την Τράπεζα Κύπρου τους όρους και τους τομείς μιας στρατηγικής μεταξύ τους συνεργασίας, προκειμένου να προκύψουν συνέργιες προς όφελος των μετόχων και των δύο οργανισμών.

Στη Γενική Συνέλευση της Marfin Popular έχουν προσκληθεί προσωπικά μέσω επιστολών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέλευση αναμένεται να παραβρεθούν αντιπρόσωποι της Eurolife, της Cisco και της Cytrustees εκπροσωπώντας το χαρτοφυλάκιο μετοχών της Marfin Popular που κατέχουν για να καταψηφίσουν την πρόταση για συνεργασία προς την Τράπεζα Κύπρου.

Το διάστημα από την αυριανή συνέλευση της Marfin μέχρι και τις 6 Ιουνίου, που πραγματοποιεί την Ετήσια Γενική της Συνέλευση η Τράπεζα Κύπρου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς θα κορυφωθούν οι διαβουλεύσεις για τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Share Options Scheme

Στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της MPB στις 17 Απριλίου, οι μέτοχοι καλούνται να εξουσιοδοτήσουν ακόμη ένα τακτικό ψήφισμα που αφορά τη θέσπιση Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους υπαλλήλους της εταιρείας, καθώς και των συνδεδεμένων και συγγενών με αυτήν εταιρειών. Ακόμη θα τεθούν ενώπιον των μετόχων δύο ειδικά ψηφίσματα. Το ένα αφορά την παροχή εξουσιοδότησης προς το ΔΣ όπως εκδώσει στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) μέχρι 80.000.000 μετοχές της εταιρείας, ονομαστικής αξίας πενήντα σεντ (ΛΚ0,50) η κάθε μια, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας, με βάση το Καταστατικό της εταιρείας και το νόμο. Το δεύτερο αφορά την αγορά από την τράπεζα δικών της μετοχών. Το τελευταίο ψήφισμα είναι υπό την αίρεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς υπάρχει σύγκρουση δύο νόμων: Το νόμο περί εταιρειών και τον περί τραπεζικών εργασιών νόμο.

Κάθε μέτοχος που δικαιούται να παραστεί και να ψηφίσει στη Συνέλευση δικαιούται να διορίσει αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει εκ μέρους του.

Της Γεωργίας Χαννή