You are here

Ζημιές €3 εκ. για Ermes

27/08/2015 16:51
Ζημιές ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2015 η Ermes Department Stores λόγω της μείωσης του κέρδους από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Ο ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στα €3 εκ. έναντι κερδών €7,5 εκ. πέρσι.

Το κέρδος από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκε στο €1,8 εκ. από €10,2 εκ. το εξάμηνο του 2014.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε κατά 3,2% στα €68,4 εκ. από €70,7 εκ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 7,3% στα €24,4 εκ. από €26,3 εκ.

Σημειώνεται ότι το κέρδος από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το πρώτο εξάμηνο του 2015 αφορά τα μερίδιο κέρδους από την ITTL ενώ για την αντίστοιχη περσινή περίοδο αφορά το κέρδος που πραγματοποιήθηκε από τη διάθεση της συμμετοχής του συγκροτήματος στην CTC-Ari Airports και της συμμετοχής του στη Cyprus Airports (F&b).

Όπως έχει ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου 2015, η Ermes και η Woolworth προχώρησαν στη διάθεση των μετοχών που κατείχαν στην ITTL Trade, ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Σιακόλα στην Atterbury Cyprus. Τα αποτελέσματα της περιόδου δεν έχουν επηρεαστεί από τη συναλλαγή αυτή παρά μόνο σε θέμα παρουσίασης, αφού η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους στο οποίο θα συμπεριληφθεί το σχετικό αποτέλεσμα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το νέο Superhome Center στη Λάρνακα αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το τέλος του 2015.

Όσον αφορά τις προοπτικές, η εταιρεία αναφέρει ότι αν και υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθερότητας της οικονομίας και σχετική βελτίωση, υπάρχουν ακόμη αρκετές δυσκολίες λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και της μείωσης των εισοδημάτων των καταναλωτών που συντείνουν σε μειωμένη αγοραστική δύναμη. Με άμεση επίδραση και επακόλουθο επί του κύκλου εργασιών, της συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους και τελικά της κερδοφορίας.

Γ.Χ.