You are here

Στο ΔΣ Ecommbx η Δήμητρα Καλογήρου

08/03/2023 14:09

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ηλεκτρονικού χρήματος (EMI) ECOMMBX, εντάχθηκε η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η κ. Καλογήρου δεν είναι άγνωστη στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ειδικότερα σε ότι αφορά την προστασία των επενδυτών στην Κύπρο.

Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2021 και ήταν μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Δημόσιου Ελέγχου Κύπρου από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Σημειώνεται ότι η κ. Καλογήρου προήδρευσε της τριμερούς ad-hoc επιτροπής και ήταν επίσης μέλος της τετραμερούς επιτροπής για την εποπτεία της έρευνας για τις πολιτογραφήσεις στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Επιπλέον, το 2013-2014 ήταν μέλος της Αρχής Εξυγίανσης που επέβλεπε την εφαρμογή της εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ecommbx, Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Εκτός από τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία της, η κ. Καλoγήρου έχει επιδείξει αξίες και αρχές που είναι πλήρως εναρμονισμένες με την κουλτούρα μας εδώ στην Ecommbx. Η προσπάθειά της να παραμείνει μπροστά, να επιδιώκει την καινοτομία και την αριστεία, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και διεθνώς, την καθιστά ένα πολύ ευπρόσδεκτο μέλος και ένα πλεονέκτημα για την εταιρεία μας».