You are here

Τι ζητά η ΟΕΒ από τον νέο ΠτΔ

09/02/2023 11:37

Θεσμικές τομές για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθώς επίσης και αντίληψη των διεθνών ισορροπιών και «αταλάντευτο δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό» ζητά από τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Η ΟΕΒ διαμηνύει ότι θα παρέχει στήριξη από την πρώτη μέρα στον νέο ΠτΔ, ωστόσο τονίζει ότι θα ασκεί έντονη κριτική σε αποφάσεις που «διαβρώνουν την υγιή οικονομική δραστηριότητα».

Σε σχετική της ανακοίνωση, σημειώνει ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να δρομολογήσει από νωρίς τις θεσμικές τομές που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας, θα διασφαλίζουν τη δημοσιονομική ευρωστία και θα αναβαθμίζουν τη χώρα μας ως ελκυστικό, αξιόπιστο και προσοδοφόρο επιχειρηματικό προορισμό.

Προστίθεται ότι ο νέος πρόεδρος, θα πρέπει να παρακάμπτει «φιλολαϊκές» παγίδες.

«Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία από τη χρεοκοπία του 2011-2013, τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τώρα τις τεκτονικές αλλαγές που επιφέρει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει με αποφασιστικότητα να τοποθετήσει την κυπριακή οικονομία σε στέρεους πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης», τονίζεται.

Σύμφωνα με την ΟΕΒ, ο επόμενος Πρόεδρος καλείται να λάβει από τις πρώτες μέρες της θητείας του κρίσιμες αποφάσεις και με θάρρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας, ολοκληρώνοντας ημιτελείς μεταρρυθμίσεις και καταργώντας στρεβλώσεις που βραχυκυκλώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

«Ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα και να υλοποιήσει ένα ολιστικό σχεδιασμό που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία – κάτι που προϋποθέτει προσωρινά επώδυνες αποφάσεις και ισχυρές αντιστάσεις σε εύηχα αλλά επικίνδυνα συνθήματα», υπογραμμίζει.

Επισημαίνεται ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει από την πρώτη μέρα της θητείας του την ανεπιφύλακτη στήριξη της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού μας.

Θα έχει όμως, όπως αναφέρεται, και την έντονη κριτική μας σε αποφάσεις που τραυματίζουν, υποθηκεύουν ή διαβρώνουν την υγιή οικονομική δραστηριότητα.

Γ.Χ.