You are here

Πολεοδομία: Ενεργούμε πάντα νομότυπα

22/10/2007 14:37

• Όσα οδικά δίκτυα και να φτιάξουμε...

• Με αφορμή το the Mall και το ΙΚΕΑ


Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο διευθυντής της Πολεοδομίας Γιάννης Παπαδόπουλος, αφήνοντας σκιές για την ικανότητα της Επιτρόπου Διοικήσεως να επιρρίπτει ευθύνες στο Τμήμα του για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται στην περιοχή του νέου Γενικού Νοσοκομείου, με αφορμή τη λειτουργία εμπορικών κέντρων. Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2008, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ήταν εντελώς λανθασμένη η εκτίμηση της κας Ηλιάνας Νικολάου, η οποία δεν έχει καμία πολεοδομική πείρα και γνώση.

Απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, για το ποιός ευθύνεται για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή μετά τη λειτουργία των ΙΚΕΑ και The Mall, ο κ. Παπαδόπουλος επέλεξε να αναφερθεί στο ιστορικό της υπόθεσης. «Η απόφαση πάρθηκε το 1997 από το Υπουργικό Συμβούλιο. Τότε είχε δοθεί άδεια για λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας, απόφαση η οποία άλλαξε το 2005 μετά από σχετικές αιτήσεις και έγκριση από την Πολεοδομία. Όλα έγιναν νομότυπα», είπε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Εσωτερικών Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος είπε ότι έγιναν κυκλοφοριακές μελέτες από την Πολεοδομία. «Το κατά πόσον αυτές οι μελέτες ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες, αυτό έρχεται σε δεύτερο βαθμό», είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι επικρίσεις προς την Πολεοδομία, γιατί όσες βελτιώσεις και να γίνουν στα οδικά δίκτυα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα πάντα θα υφίσταται. «Από τη στιγμή που η Κύπρος είναι η τελευταία χώρα στην ΕΕ όσον αφορά τη χρήση των δημοσίων μεταφορών, ότι και να κάνει η Πολεοδομία θα είναι αδύνατο να ελέγξει το κυκλοφοριακό πρόβλημα», εξήγησε.

Στα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου ο ΥΠΕΣ συμφώνησε πλήρως, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πυκνότητα πληθυσμού στην Κύπρο ώστε να είναι συμφέρουσα η χρήση δημοσίων μεταφορών.

Του Σωκράτη Ιωακείμ