You are here

ΑΚΕΛ: Ζητά ποικιλότροπη στήριξη ΚΑ

24/09/2004 16:26
Κυβερνητική παρέμβαση για «ποικιλότροπη στήριξη» των Κυπριακών Αερογραμμών ζητά το ΑΚΕΛ. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής διάσκεψης Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Άνδρος Κυπριανού, η στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών θα έχει ως αποτέλεσμα και τη στήριξη της οικονομίας όπως και των εργαζομένων. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταλογίσει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του αερομεταφορέα στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κατηγόρησε ότι έλαβε «εγκληματικά λανθασμένες και σκανδαλώδεις αποφάσεις», όπως και σε ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. «Αυτά τα διευθυντικά στελέχη θα πρέπει να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε το νυν ΔΣ της εταιρείας για ατολμία, τόσο για τον καταρτισμό και εφαρμογή του σχεδίου δράσης, όσο και για τη διερεύνηση των ευθυνών του προηγουμένου ΔΣ, αλλά το κάλεσε να λάβει μέτρα με «τόλμη» για τη διάσωση της εταιρείας. Το ΑΚΕΛ, είπε, θα στηρίξει ένα πρόγραμμα δράσης που θα συμβάλει στη διάσωση της εταιρείας, προσθέτοντας ότι λαμβάνει υπ’ όψιν του τις ανησυχίες των εργαζομένων, τις συντεχνίες των οποίων κάλεσε να επιδείξουν ψηλό αίσθημα ευθύνης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι επ’ ουδενί λόγο δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν τα λάθη που έκαναν τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια και στην περίπτωση απομάκρυνσης υπαλλήλων της εταιρείας αυτοί επιβάλλεται να αποζημιωθούν.

Η διάσκεψη Τύπου πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της συζήτησης στη γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος έκθεσης για τις Κυπριακές Αερογραμμές, την οποία ετοίμασε το αρμόδιο για τις αερομεταφορές γραφείο του κόμματος, του οποίου προΐσταται ο βουλευτής Σταύρος Ευαγόρου. Σε παρέμβασή του, ο τελευταίος είπε ότι όλες ανεξαίρετα οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στη συρρίκνωση ή τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την ελευθεροποίηση των αιθέρων, στην περίπτωση όμως των ΚΑ έγινε ακριβώς το αντίθετο με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια επέκταση που δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.