You are here

Αντεξέταση Φιλιππίδη στην υπόθεση Aristo

05/02/2015 08:12
Με την αντεξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας, του Δημοτικού Γραμματέα Θέμη Φιλιππίδη, από τον συνήγορο υπεράσπισης του πρώην δημοτικού μηχανικού του δήμου Πάφου Σάββα Σάββα, δικηγόρο Ηλία Στεφάνου αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στις 09:00 στο μόνιμο κακουργιοδικείο στην Πάφο η εκδίκαση της υπόθεσης διαχωρισμού οικοπέδων της εταιρείας Aristo.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση και αντεξέταση των δυο πρώτων μαρτύρων κατηγορίας, του αρχιαστυφύλακα Ανδρέα Τσεκούρα και του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Χρυσάνθου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου Γιώργος Παπαϊωάνου, στην αντεξέταση του, στην προηγούμενη δικαστική διαδικασία επέμεινε ιδιαίτερα στον φάκελο προκαταρκτικών απόψεων της συγκεκριμένης ανάπτυξης, του διαχωρισμού των 177 οικοπέδων στην περιοχή «Σκαλί». Ο συνήγορος διατύπωσε τη θέση ότι από τον φάκελο της αίτησης λείπουν σχέδια της ανάπτυξης που είχαν κατατεθεί εις τριπλούν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του σχεδιαστή της Aristo Χρήστου Σολωμονίδη, Μιχάλης Πικής, ζήτησε να κατατεθεί ως τεκμήριο ο φάκελος 20/06 ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το φάκελο αίτησης για πολεοδομική άδεια 25/10 και ο οποίος κατά παράδοξο τρόπο δεν είχε ζητηθεί από την αστυνομία και δεν παραδόθηκε στην αστυνομία - όπως είπε- παρόλο που η αστυνομία ζήτησε και παρέλαβε 191 φακέλους αιτήσεων της εταιρείας Aristo πλείστοι εκ των οποίων αφορούσαν άλλες αναπτύξεις και ήταν άσχετες με την επίδικη ανάπτυξη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Σάββα, Ηλίας Στεφάνου, στην αντεξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας, διερωτήθηκε γιατί δεν δόθηκαν στους ανακριτές οι φάκελοι τεκμήρια 2 και 3 σημαντικοί για την υπόθεση κατά την πρώτη κατάθεση του κ. Φιλιππίδη στην αστυνομία την 1.7.2014 και ο κ. Φιλιππίδης απήντησε ότι οι φάκελοι επιδόθηκαν στην αστυνομία στις 7.7.2014.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι ζητήθηκαν 191 φάκελοι από την εταιρεία χωρίς να καταδεικνύεται ότι όλοι εμπλέκονται με την επίδικη υπόθεση, ενώ από την πλευρά του ο μάρτυρας κατηγορίας όταν ρωτήθηκε είπε πως δεν ήταν δική του δουλειά αλλά θέμα της αστυνομίας και δεν μπορούσε να παρέμβει στο ανακριτικό έργο.