You are here

Επίσκεψη βουλευτών στο αεροδρόμιο Λάρνακας

09/07/2008 08:59
Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια δράσης που υπέβαλαν στην κοινοπραξία οι δύο εταιρείες υπηρεσιών εδάφους, δηλαδή η Λούης και η Swissport, πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας συνοδευόμενος από το μέλος της Επιτροπής, βουλευτή του ΔΗΣΥ Λάρνακας Τάσο Μητσόπουλο. Οι δύο βουλευτές παρακάθισαν σε σύσκεψη στην παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας Hermes.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι «έχουμε τύχει ενημέρωσης από τους υπεύθυνους του αεροδρομίου και της εταιρείας Hermes για τα μέτρα που έχουν λάβει». Από τα επτά μέτρα που έχουν λάβει, πρόσθεσε, «αρκετά έχουν υλοποιηθεί, κάποια άλλα θα υλοποιηθούν μέχρι τις 11 Ιουλίου, η μια εταιρεία ολοκληρώνει την εκπαίδευση του προσωπικού μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ η άλλη εταιρεία θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση μέχρι τις 18 Ιουλίου».

«Εάν όλα αυτά ολοκληρωθούν αισίως όπως τα έχουν προγραμματίσει τότε τα πράγματα θα λειτουργούν σωστά. Θέλω να πιστεύω ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, τουλάχιστον η μία εταιρεία με τα μεγάλα προβλήματα, που είχε και έλλειψη προσωπικού», θα υλοποιηθούν, ανέφερε.

Ο κ. Κουλίας σημείωσε ακόμη ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τη Hermes ότι «θα είναι παρούσα, στρατοπεδευμένη για να παρακολουθούν τα πράγματα όπως και οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Αεροπορίας». «Θέλω να πιστεύω ότι ενόψει και της έξαρσης και της πίεσης που θα δεχθεί αυτό το διάστημα το αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω του μεγάλου ρεύματος τουριστών, θα πάνε όλα καλά», είπε, σημειώνοντας ότι «εδώ θα είμαστε, θα παρακολουθούμε τα πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι θα φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά».

Χρέωση για στάθμευση

Ερωτηθείς για τη χρέωση στους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Κουλίας απάντησε πως «ο κ. Νίκος Σιακόλας επικοινώνησε μαζί του για να του εξηγήσει πως πάνε τα πράγματα».

«Του εξήγησα με πολύ ευγενικό τρόπο ότι το να χρεώνεται κάποιος στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου για μία ώρα και ένα λεπτό τέσσερα ευρώ, είναι κομμάτι αλμυρό και δεν αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία σαν τη δική μας. Αυτό, συνέχισε ο κ. Κουλίας «νομίζω ότι έχει υπερβεί κάθε λογική και όριο».