You are here

ΚΑ: Δεν θα διεκδικήσουν από το κράτος αποζημιώσεις;

23/12/2002 16:12
Δηλώσεις στη «SW» του Προέδρου του ΔΣ Χάρη Λοϊζίδη για τα επόμενα βήματα τη εταιρίας

Δεύτερες σκέψεις κάνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές αναφορικά με την νομική διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Κράτος για τις ζημιές που υπέστησαν οι ΚΑ λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου Λάρνακας από τους πατατοπαραγωγούς.

Όπως δήλωσε στη Stockwatch, ο Πρόεδρος του ΔΣ του κρατικού μας αερομεταφορέα Χάρης Λοϊζίδης, αναμένει επί του θέματος σχετική γνωμάτευση από τους νομικούς συμβούλους της Εταιρίας. «Δεδομένου ότι θα το επιτρέψουν οι νομικοί μας σύμβουλοι, ναι, θα προχωρήσουμε στην καταχώρηση αγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν οι ΚΑ» ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει νομικό κώλυμα δεδομένου ότι η κυβέρνηση είναι ο κυριότερος μέτοχος και δεν μπορεί να κινήσει αγωγή αξιώνοντας αποζημίωση, ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος δηλ. τον «εαυτό της».

Το πρωί, ο πρόεδρος των ΚΑ συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Λάρνακα. Όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης συζήτησαν με τον Πρόεδρο Κληρίδη ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας του αεροδρομίου που το περασμένο Σάββατο παραβιάσθηκε κατά «πολύ περίεργο τρόπο και χωρίς ουσιαστική αντίσταση και αποτροπή κατά των πατατοπαραγωγών που εισήλθαν στο δίαυλο του αεροδρομίου».

Ο κ. Λοϊζίδης είπε πως το θέμα απασχολεί τον Πρόεδρο Κληρίδη και πως οι ζημιές για τις ΚΑ προσεγγίζουν τις 300 χιλιάδες λίρες. Συνολικά, όπως είπε, επηρεάστηκαν πέραν των 3 χιλιάδων επιβατών και 14 πτήσεις, ενώ 9 πτήσεις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Πάφου αντί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη