You are here

Καμπάνες €112 χιλ. σε LGS- Swissport (1)

07/08/2008 15:15
Το είπε και το έκανε ο υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαίδης, επιβάλλοντας πρόστιμο ύψους €112 χιλ. στις δύο εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου για 80 συνολικές παραβάσεις.

Παρά τις προφορικές αλλά και γραπτές προειδοποιήσεις προς τις δύο εταιρείες, αυτές φαίνεται ότι δεν συμμορφώθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό στις υποδείξεις και στις πρόνοιες του συμβολαίου που υπέγραψαν όταν αναλάμβαναν τις υπηρεσίες εδάφους των αεροδρομίων με αποτέλεσμα, όπως είπε ο ΥΠΣΥΓ, να αναγκαστεί να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου προς τις δύο εταιρείες.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Νικολαίδης τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες διαθέτουν τεχνογνωσία, στην πράξη αποδείχθηκε ότι παρουσιάζουν σοβαρές ανεπάρκειες και ελλείψεις σε προσωπικό, εποπτεία και οργάνωση».

Το υπουργείο Συγκοινωνιών επέβαλε στην εταιρεία LGS πρόστιμο €59 χιλ. για τις 29 από τις 37 συνολικά παραλείψεις που έχουν καταγραφεί από το τμήμα πολεοδομίας και το υπουργείο Συγκοινωνιών και στη Swissport €53 χιλ. για τις 27 από τις 40 παραλείψεις που καταγράφηκαν.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαίδης ξεκαθαρίζοντας ότι καμία από τις ελλείψεις ή παραλείψεις που έχουν καταγραφεί δεν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων, τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε καμία περίπτωση να τεθεί θέμα ασφάλειας των πτήσεων. «Θα συνεχίσουμε με αυστηρότατο ρυθμό την επιτήρηση μας και θα απογοητευτούμε πολύ εάν η σημερινή ενέργεια μας δεν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα», τόνισε.

Σε περίπτωση που συνεχιστούν τα προβλήματα ο ΥΠΣΥΓΚ κατέστησε σαφές ότι δεν θα διστάσουν να κινήσουν εκ νέου τις διαδικασίες διοικητικού ελέγχου.

Στη δικαιοσύνη οι δύο εταιρείες

Στο μεταξύ οι δύο εταιρείες με ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να εφεσιβάλλουν την απόφαση του ΥΠΣΥΓΚ χαρακτηρίζοντας την, παράλληλα αυθαίρετη και αντιπαραγωγική.

Αισιοδοξία για το νέο αεροδρόμιο Πάφου

Καταλήγοντας, ο υπουργός Συγκοινωνιών παρουσιάστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την ομαλή μετάβαση της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Πάφου τον ερχόμενο Νοέμβριο. «Θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής και δοκιμαστικής λειτουργίας του αεροδρομίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου όπου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της νέα αίθουσας επιβατών» πρόσθεσε.

ΗΕ