You are here

Κατ’ αρχήν συμφωνία Cobalt με νέο επενδυτή

16/10/2018 12:41

Η αεροπορική εταιρεία Cobalt έχει προχωρήσει στην υπογραφή κατ΄αρχήν συμφωνίας με νέο επενδυτή ο οποίος θα συμμετέχει στο μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης και επέκτασης του αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Cobalt στη StockWatch, Φιλόκυπρου Ρουσουνίδη, η εταιρεία αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση εντός των  επόμενων 24ώρων.

Ο νέος επενδυτής, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των αερομεταφορών, αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια της Cobalt σε συνεργασία και με τους υφιστάμενους κινέζους επενδυτές, για επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της.

Ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής των υφιστάμενων επενδυτών στον σχεδιασμό, αλλά ενίσχυσης του κεφαλαίου που χρειάζεται για την υλοποίησή του.

«Διαψεύδονται οι φήμες»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Cobalt, προσπάθησε παράλληλα να καθησυχάσει τις ανησυχίες περί προβλημάτων στην εταιρεία, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις έρχονται να διαψεύσουν τις όποιες φήμες έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Ρουσουνίδης αναφερόταν σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στο πτητικό της πρόγραμμα.

«Έχουν βγει διάφορα στον Τύπο αλλά η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζουμε σταθερά τις εργασίες μας και οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά με την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια που προσφέρουμε. Είναι φήμες τις οποίες διαψεύδουν οι εξελίξεις», είπε ο κ. Ρουσουνίδης.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης που φέρονται να είχαν εκπρόσωποι της Cobalt με τις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα με την αρχή αδειών αεροπορικών μεταφορών, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι οι εταιρείες ενημερώνουν τις αρχές για οποιεσδήποτε εξελίξεις και πως η συνάντηση που έγινε ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα.

Σημείωσε πως οι αρμόδιες αρχές έδειξαν ικανοποίηση και αντιμετώπισαν θετικά τα όσα τους αναφέρθηκαν σε σχέση με τα πλάνα της Cobalt.

Η Cobalt λειτούργησε ως αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους με πτήσεις από και προς την Κύπρο, στις 7 Ιουλίου του 2016 κάνοντας αρνητική αρχή καθώς λίγες μέρες μετά, αναγκάστηκε να επαναπρογραμματίσει πτήσεις και να αντιμετωπίσει σχετικά παράπονα επιβατών, λόγω καθυστέρησης στην παραλαβή ενός αεροσκάφους του στόλου της.

Η εταιρεία αντιμετώπισε τα προβλήματα αποζημιώνοντας παραπονούμενους, με το ζήτημα να επιλύεται αρκετές εβδομάδες αργότερα με την διάθεση του αεροσκάφους.

Τα προβλήματα είχαν τραβήξει την προσοχή των αρμοδίων με το τμήμα πολιτικής αεροπορίας να πραγματοποιεί επιπρόσθετους ελέγχους στην εταιρεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε παραχωρήσει στη βουλή ο τότε υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, οι έλεγχοι κατέδειξαν ότι η Cobalt Air διέθετε επαρκή υποδομή για να εκτελεί ασφαλείς πτήσεις.

Έκτοτε η εταιρεία έχει διευρύνει το πτητικό της πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας σημαντικούς, για τους εγχώριους επιβάτες, προορισμούς, όπως απευθείας πτήσεις στο Heathrow, στο Μάντσεστερ, στη Φρανκφούρτη και σε διάφορα αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται σήμερα από δύο αεροπλάνα τύπου Airbus 319 και τέσσερα αεροπλάνα τύπου Airbus 320.

Της Μαρίας Χαμπή