You are here

Κινητή τηλεφωνία: Προ των πυλών ο νέος «παίκτης»

14/02/2003 13:34
Σε δύο περίπου μήνες οι εταιρείες Vodafone, Cosmote, Monacotelecom, ΑΤΗΚ και Spiderphone, θα υποβάλουν τις προσφορές τους για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενιάς (GSM), ενώ ένα μήνα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η προεπιλογή, με την άδεια τελικά να παραχωρείται στον «νικητή» τον προσεχή Ιούνιο. Η επιλεγμένη εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο τέλος του 2003.

Εκπρόσωποι από τους πέντε οργανισμούς που επέδειξαν ενδιαφέρον και υπέβαλαν αίτηση για λειτουργία της δεύτερης κινητής τηλεφωνίας, είχαν σήμερα την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν τα καταληκτικά τους σχόλια όσον αφορά τα έγγραφα προσφοράς, κατά την διάρκεια της πρώτης δημόσιας ακρόασης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «όλα τα σχόλια που ακούστηκαν από τους ενδιαφερομένους θα τύχουν αξιολόγησης από το Γραφείο Επιτρόπου και το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων με στόχο την οριστικοποίηση των εγγράφων προσφοράς, τα οποία βάση χρονοδιαγράμματος θα δημοσιευτούν στις 28 Φεβρουαρίου».