You are here

Κίνητρα σε πέραν των 40 αεροπορικών εταιρειών

24/08/2021 07:26

Πέραν των 40 αεροπορικών εταιρειών έχουν επωφεληθεί από την έναρξη του σχεδίου κινήτρων τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports.

Σύμφωνα με τη Hermes Airports, το Σχέδιο λειτούργησε επιτυχώς αφού έχει καταφέρει να συνεισφέρει στην απόφαση ενός μεγάλου αριθμού αεροπορικών εταιρειών να επανεκκινήσουν το πτητικό τους πρόγραμμα προς την Κύπρο μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας, ενώ έχουν ξεκινήσει και αρκετά νέα δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι επέκταση του Σχεδίου κρίθηκε αναγκαία καθώς αυτή την περίοδο οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται στήριξη για να αυξήσουν τους δείκτες πληρότητας στα αεροσκάφη και να δημιουργήσουν ανάλογη ζήτηση.

«Το σχέδιο θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς ακόμα λειτουργούμε – δυστυχώς - σε συνθήκες πανδημίας. Συνεπώς υπάρχει ανάγκη για στήριξη των αεροπορικών εταιρειών», ανέφερε στη StockWatch εκπρόσωπος της Hermes.

Κατά την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα προκύψουν γύρω στους δέκα επιπρόσθετους δικαιούχους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει την επέκταση της εφαρμογής του Σχεδίου Κινήτρων προς τις Αεροπορικές Εταιρείες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σκοπός του Σχεδίου, είναι η επαναφορά της συνδεσιμότητας της Κύπρου με την Ευρώπη και όλο τον υπόλοιπο κόσμο και η στήριξη της οικονομίας της Κύπρου.

Το συνολικό κόστος του σχεδίου υπολογίζεται σε €8,8 εκατ. μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2021, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Κυπριακή Δημοκρατία, και αναμένεται να τύχει αξιοποίησης από αεροπορικές εταιρείες, ικανοποιώντας τις αρχές της νομιμότητας, διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης. Το ύψος της επιχορήγησης θα παραχωρείται με βάση το ποσοστό πληρότητας του αεροσκάφους.

Της Γεωργίας Χαννή