You are here

Ναυτιλία: Προσπάθειες για ένταξη της στη «λευκή λίστα»

22/02/2006 13:49
Την κύρωση του Πρωτοκόλλου του 1996 για την εμπορική ναυτιλία στη Σύμβαση αρ. 147 του 1976, αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρία το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, του οποίου προέδρευσε ο Υπουργός Εργασίας, Χρίστος Ταλιαδώρος.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία, ο ΥΠΕΡΓ, το Πρωτόκολλο ενισχύει την προστασία των απασχολουμένων στα πλοία από άποψη επιπέδων ασφαλείας, όρων και συνθηκών απασχόλησης και ενδεδειγμένων μέτρων κοινωνικής ασφάλισης.

«Ως αποτέλεσμα των μέτρων που έλαβε τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και αυτού του μέτρου, βελτιώνεται διεθνώς η εικόνα της ναυτιλίας μας», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, η ναυτιλία μας από τη μαύρη λίστα τοποθετήθηκε ήδη στη γκρίζα λίστα, προσθέτοντας ότι «η προσδοκία είναι ότι με το μέτρο αυτό και με τα άλλα τα οποία προωθούνται από την Κυβέρνηση, θα γίνει κατορθωτή η τοποθέτηση της κυπριακής ναυτιλίας στη λευκή λίστα. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει λιγότερο αυστηρούς ελέγχους πάνω στα κυπριακά πλοία τα οποία προσεγγίζουν τα διάφορα λιμάνια», κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος τιμήθηκε ο αποχωρήσας, λόγω αφυπηρέτησης, ΓΓ της ΣΕΚ, Δημήτρης Κιττένης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ταλιαδώρος, το Σώμα είχε επιλεχθεί ως βήμα για να τιμηθεί ο κ. Κιττένης, «λόγω της πολύχρονης και πολύτιμης συνεισφοράς του στις εργασίες του Συμβουλευτικού Σώματος».

γχ