You are here

Συμμετέχει στο Amavi Hotel με €3,3 εκ. η Amathus

27/12/2017 17:29

Στο νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων που ανεγείρει η Kanika Group στην Πάφο και φέρει το όνομα Amavi Hotel συμμετέχει η εταιρεία Amathus.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Amathus θα συμμετέχει στην εταιρεία Hortitsa Trading η οποία αναπτύσσει το νέο ξενοδοχείο με ποσοστό 30% και η επένδυση της θα ανέλθει στα €3,3 εκ. Το υπόλοιπο 70% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου θα κατέχεται από την Kanika.

Η Amathus έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στη νέα εταιρεία μέχρι 45% το οποίο μπορεί να εξασκήσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2018 στην αρχική τιμή έκδοσης των μετοχών η οποία είναι €1000 ανά μετοχή.

Η συμφωνία μετόχων που υπογράφηκε τελεί υπό διάφορες αιρέσεις, με την πιο σημαντική να είναι η έγκριση από την ΕΠΑ.

Το τίμημα θα καταβληθεί στην εταιρεία αφού εξασφαλιστεί η έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού.

Όπως τονίζεται, η επένδυση είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της Amathus για συμμετοχή σε πολυτελή ξενοδοχεία και αναμένεται ότι θα συνεισφέρει θετικά τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα όσο και στη ρευστότητα του συγκροτήματος.

Το νέο ξενοδοχείο υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες το αργότερο τον Μάρτιο του 2019. Το συνολικό κόστος κατασκευής του ξενοδοχείου υπολογίζεται στα €27 εκ. και θα περιλαμβάνει 155 πολυτελή δωμάτια μόνο για ζευγάρια.

Η εταιρεία Amathus ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι αναμένει κέρδη για το 2017 έναντι ζημιάς το 2016.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στα αποτελέσματα των συνδεδεμένων εταιρειών και στη χρέωση απομείωσης €1,2 εκ. της επένδυσης στη συνδεδεμένη εταιρεία Leisure Holdings που είχε αναγνωριστεί το προηγούμενο έτος.

Το 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές €312,1 χιλ. έναντι κερδών €2,9 εκ. το 2015.

Το εξάμηνο του 2017 οι ζημιές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις €19,7

Γ.Χ.