You are here

Συνεχίζεται ο διάλογος για τέλη αεροδρομίων

17/09/2007 16:22
Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών για τα τέλη των αεροδρομίων. Σήμερα υπήρξε νέα συνάντηση στο Υπουργείο Συγκοινωνιών μεταξύ εκπροσώπων των αεροπορικών εταιρειών, της Hermes Airports και της κυβέρνησης. Όπως δήλωσε στη StockWatch o νομικός σύμβουλος του αεροπορικού συνδέσμου IACA Μιχάλης Κυριακίδης, «οι συζητήσεις συνεχίζονται χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε κατάληξη». Στη σημερινή συνάντηση, εκπρόσωποι της Hermes παρέδωσαν κάποια στοιχεία οικονομικής φύσεως που ζήτησαν οι αεροπορικές εταιρείες. Πέραν αυτών των στοιχείων, οι αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν κι άλλες λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο καθορισμού των τελών στα αεροδρόμια.

Στη σημερινή συνάντηση, επαναβεβαιώθηκε το πάγιο αίτημα των αεροπορικών εταιρειών για άνοιγμα των υπηρεσιών εδάφους από την 1/4/2008. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των όρων της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1/4/2008 η Hermes ως η διαχειρίστρια των αεροδρομίων δεν θα παρέχει υπηρεσίες εδάφους και σαν αποτέλεσμα δεν θα εισπράττει το 33% που εισπράττει σήμερα.

Οι εταιρείες που ανήκουν στο σύνδεσμο IACA είχαν αρνηθεί να καταβάλλουν τα αυξημένα τέλη που χρεώνει ανά πελάτη η Hermes, επικαλούμενες την ανεπάρκεια των υπηρεσιών που προσφέρουν. Τα τέλη στα κυπριακά αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από €20,92, που ήταν στις αρχές του έτους, θα φθάσουν τα €34,94 μέχρι το Νοέμβριο του 2007.

Νέο ραντεβού για συζήτηση του θέματος των τελών στα αεροδρόμια ορίστηκε στις 15 Οκτωβρίου 2007.

Της Γεωργίας Χαννή