You are here

Αντιδρούν στην αλλαγή θεσμικού πλαισίου Cyta

23/11/2019 18:06

Την αντίθεσή τους στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της ΑΤΗΚ από οργανισμό δημοσίου δικαίου σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου επαναβεβαίωσαν τα  μέλη της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) σε παγκύπρια συνδιάσκεψή τους στην Πάφο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Ηλίας Δημητρίου δήλωσε, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης,  ότι τα μέλη της ελεύθερης Παγκύπριας  οργάνωσης εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες ανησυχούν γιατί οπως ανέφερε, το  θέμα της μετοχοποίησης- ιδιωτικοποίησης επανέρχεται συνεχώς. 

Ο οργανισμός, συνέχισε, μπορεί να εκσυγχρονισθεί περαιτέρω και να φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Η εταιρεία αυτή βγάζει κέρδος πέραν των πενήντα εκατομμυρίων ετησίως, συνέχισε, και είναι αδιανόητο να παραχωρηθεί στο κράτς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η ΑΤΗΚ είναι ένας οργανισμός που έχει ξεπεράσει την γραφειοκρατική προσέγγιση προηγούμενων χρόνων. 

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε έντονα την συνδιάσκεψη ήταν το θέμα του ΓεΣΥ και των ταμείων υγείας των εργαζομένων στην ΑΤΗΚ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στήριξη στο Γενικό Σχέδιο Υγείας αλλά από την άλλη δεν μπορούν να αποδεχθούν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

Επιπρόσθετα ο κ. Δημητρίου χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης βδομάδας με βάση την οποία δίνεται η δυνατότητα να συνεχισθούν τα συμπληρωματικά ταμεία μετά τον Μάιο του 2020 στις περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από το Γενικό Σχέδιο Υγείας. 

Την συνδιάσκεψη απασχόλησε επίσης το σύστημα προαγωγών για το οποίο θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές αφού στα διοικητικά δικαστήρια ακυρώνονται συνεχώς προαγωγές στον οργανισμό.