You are here

Δυσφορία ΑΚΕΛ για μπλόκο Cyta

07/05/2010 14:34
Η καταψήφιση από τη βουλή της αναπομπής του Προέδρου Χριστόφια για το θέμα της διεκδίκησης της ψηφιακής πλατφόρμας από τη Cyta στρέφεται ενάντια στη νομιμότητα, την ελευθερία και την ισότητα ευκαιριών, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου.

«Καταδικάζοντας αυτήν την ενέργεια θεωρούμε ότι στρέφεται ενάντια στη νομιμότητα, την δημοκρατικότητα, την ελευθερία αλλά και την ισότητα ευκαιριών», είπε.

Ο κ. Ευαγόρου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «εξόφθαλμη διάκριση σε βάρος ενός δημόσιου οργανισμού, μια εξόφθαλμα αντισυνταγματική ενέργεια από πολιτικούς, οι οποίοι ορκίστηκαν να προστατεύσουν το Σύνταγμα».

Πρόκειται παράλληλα, συνέχισε, «για συνειδητό αποκλεισμό εκείνης της πλατφόρμας που από την μια ενσωματώνει το στοιχείο του κέρδους πέραν εκείνης που δόθηκε στο ΡΙΚ και από την άλλη στέλλει ή δίνει το δικαίωμα σε εκείνους που θα την έχουν να στέλλουν συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα».

Κατά τον κ. Ευαγόρου, αποτελεί σχήμα οξύμωρο «εκείνοι οι οποίοι κόπτονται για την οικονομία της ελεύθερης αγοράς να παρεμβαίνουν τόσο άτσαλα και άγαρμπα στον ελεύθερο ανταγωνισμό ανεξάρτητα από την ιδιοκτησιακή μορφή».

Επιπρόσθετα, εξέφρασε απορία «γιατί ενοχλούνται ορισμένοι όταν γίνεται αναφορά για συμφέροντα».

«Στο κάτω - κάτω της γραφής είμαστε μια κοινωνία συμφερόντων και ο καθένας μας κρίνεται από τα συμφέροντα που είναι ταγμένος να υπηρετεί. Το ΑΚΕΛ διαχρονικά είναι ταγμένο να υπηρετεί τα συμφέροντα της μάζας, του λαού και το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο κ. Ευαγόρου.

Μπορούμε, είπε, να «αντιληφθούμε και να καταλάβουμε, παρόλο που διαφωνούμε, τον ΔΗΣΥ, ο οποίος έχει μια διακηρυγμένη θέση, λέει ξεκάθαρα ότι εμείς υποστηρίζουμε το ξεπούλημα, την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και γνωρίζει πολύ καλά ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετεί».

Την ίδια στιγμή όμως, συνέχισε, «απορούμε για εκείνους οι οποίοι από τη μια υπερασπίζονται καθημερινά, λεκτικά τουλάχιστον, ρητορικά την μικτή οικονομία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ημικρατικών οργανισμών από το κράτος και μιλώ για το ΔΗΚΟ από τη μια, οι οποίοι στο τέλος της ημέρας με την συμπεριφορά τους, και μιλώ για εκείνη τη μερίδα των βουλευτών του ΔΗΚΟ που ψήφισε να απαγορευτεί ουσιαστικά στη CYTA να διεκδικήσει την πλατφόρμα με τη συμπεριφορά τους προσπαθούν καθημερινά να επαληθεύσουν τις κατηγορίες συναδέλφου τους, στελέχους του ιδίου κόμματος, ότι είναι επιρρεπείς σε πιέσεις καναλαρχών».

Αναφερόμενος στην ΕΔΕΚ, είπε «θα πρέπει με λύπη μου να πω ότι επειδή η ίδια τοποθετεί εαυτόν στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, ότι τέτοιες συμπεριφορές εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων δεν συνάδουν με το τι διακηρύττει».

Παράλληλα, εξέφρασε λύπη λέγοντας, ότι «βλέπουμε μια ΕΔΕΚ η οποία από την ημέρα που εγκατέλειψε την Κυβέρνηση να αλληθωρίζει προς τα δεξιά και να ταυτίζεται συνεχώς και καθημερινά με το ΔΗΣΥ ωσάν να έχουν καθημερινή συνεννόηση».