You are here

Κέρδη €78 εκατ. για Cyta το 2021

15/06/2022 15:22

Τη ψηλότερη κερδοφορία των τελευταίων ετών ανακοίνωσε για το 2021 η Cyta.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ψεσινής εκδήλωσης, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα €78 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 10,6% σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Οργανισμός επενδύει ποσό της τάξης των €100 εκατ. ετησίως σε τεχνολογικές υποδομές για τον τόπο,  επιστρέφει στην Πολιτεία περίπου τη μισή από την κερδοφορία του, με σύνολο μερισμάτων περίπου €851 εκατ. τα τελευταία 20 χρόνια και αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες.

Αναφέρεται ότι μέσω των υποδομών της Cyta η Κύπρος σήμερα διαθέτει 13 υπερπόντια καλωδιακά συστήματα, το γρηγορότερο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη 5G παγκόσμια, σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

O Πρόεδρος της Cyta, Μιχάλης Ιωαννίδης, τόνισε πως «ο Οργανισμός, με μάτια ανοικτά στο μέλλον και προσηλωμένος στο ρόλο του, θα στηρίξει την ψηφιακή μετάβαση του τόπου». Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι «είναι ώρα να πάρουμε μαζί με την Πολιτεία και τις αποφάσεις που επιτρέπουν στη Cyta να λειτουργεί ισότιμα με τους ανταγωνιστές της στο διεθνές περιβάλλον. Αν θέλουμε έναν δημόσιο οργανισμό που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίζει να υποστηρίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πρέπει να καινοτομήσουμε θεσμικά. Αυτό ζητούμε από την Πολιτεία: θεσμική καινοτομία!»

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανέφερε ότι η «πολιτεία αναγνωρίζει τον σημαίνοντα ρόλο του Οργανισμού και στηρίζει τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την προσαρμοστικότητά του και είναι γι ‘ αυτό ακριβώς που θα σταθεί δίπλα στην ηγεσία και τα στρατηγικά πλάνα της, στηρίζοντας  την μετεξέλιξη του θεσμικού  πλαισίου του Οργανισμού. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχουμε αποσύρει και το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση της Cyta”.  

Ο CEO της Cyta, Αντρέας Νεοκλέους, σημείωσε ότι «η Cyta του σήμερα μιλά με επιχειρηματική λογική και τη δύναμη των αριθμών. Υπερέχει όχι με το βάρος του ονόματός της, αλλά με τη μετρήσιμη αξία των ποιοτικών χαρακτηριστικών της. Με ανατροπή της πτωτικής τάσης του παρελθόντος και συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων και κερδοφορίας. Όχι πλέον πρώτοι στην Κύπρο, αλλά πρώτοι στην Ευρώπη. Οπτικές ίνες και 5G παντού, απεριόριστα data για όλους, χαμηλότερες τιμές από ποτέ, μαζί με την καλύτερη εμπειρία πελάτη και την σφραγίδα αξιοπιστίας της Cyta».

 Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος ο οποίος τίμησε επίσης με την παρουσία του την εκδήλωση της Cyta δήλωσε ότι «η Cyta είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού μας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό»