You are here

Logicom: Αυξημένο μέρισμα και έμφαση στην τεχνολογία

09/06/2023 10:25

Η εταιρεία Logicom δίνει τεράστια σημασία στον τομέα της τεχνολογίας, με έμφαση στους τομείς της κυβερνοασφάλειας, τεχνητής νοημοσύνης (AI) και υπολογιστικού νέφους (cloud), όπως τονίστηκε κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της.

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε την παραχώρηση μερίσματος 8,5 σεντ το οποίο είναι αυξημένο κατά 6,25% από το μέρισμα που πληρώθηκε το 2022.

Ο πρόεδρος του ΔΣ, Τάκης Κληρίδης, ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά, τόσο στην επιχειρηματική, όσο και στην προσωπική ζωή του καθενός δημιουργώντας νέα δεδομένα και προσδίδοντας νέα δύναμη σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, υπάρχουν νέες απαιτήσεις και δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες.

Επεσήμανε ότι η εταιρεία προσπαθεί να προβλέπει τις δυσκολίες και να λαμβάνει έγκαιρα μέτρα για περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων που πηγάζουν από τις αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας.

«Η Logicom είναι πάντα σε διαρκή εγρήγορση. Μέλημά μας είναι να βλέπουμε τις εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα, ιδιαίτερα στο γρήγορα εξελισσόμενο τομέα της τεχνολογίας και καινοτομίας», τόνισε.

«Είμαστε μπροστάρηδες σε θέματα τεχνολογίας. Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με τις πρώτες εταιρείες καινοτομίας και τεχνολογίας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους τομείς της κυβερνοασφάλειας, τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους (cloud).

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει αναλάβει μεγάλα έργα, όπως έργα υποδομής σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, πανεπιστήμια και οργανισμούς κοινής ωφελείας.

Ταυτόχρονα, επεκτείνει τις συνεργασίες της, τόσο με νέους προμηθευτές, όσο και με νέες χώρες.

Προσαρμογή στρατηγικής

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος, Ειρήναρχος Βαρνάβα σημείωσε κατά την ομιλία του, ότι το συγκρότημα επενδύει συνεχώς στις τεχνολογίες και έχει εκτελέσει και εκτελεί σημαντικά έργα σ’ αυτούς τους τομείς.

«Παρακολουθούμε στενά αυτές τις εξελίξεις, παραμένοντας ευέλικτοι και προσαρμόζοντας τη στρατηγική τιμολόγησης και τη δομή του κόστους μας. Λαμβάνουμε επίσης άμεσα μέτρα για τη βελτιστοποίηση της οικονομικής στρατηγικής και διαχείρισης των κεφαλαίων μας, στοχεύοντας, στον μετριασμό των επιπτώσεων», σημείωσε.

«Αξιοποιώντας τις πολύ ισχυρές συνεργασίες που έχουμε με τους κορυφαίους κατασκευαστές τεχνολογίας, τη διευρυμένη παρουσία μας στην ευρύτερη περιοχή, τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και ισολογισμό του Συγκροτήματος, τη σωστή εταιρική διακυβέρνηση και το υψηλό επίπεδο διαφάνειας και συμμόρφωσης, έχουμε θέσει στέρεες βάσεις για περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη», τόνισε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, μέσα στο χρόνο που πέρασε:

- Έχουμε ξεκινήσει στον τομέα Διανομής καινούργιες συνεργασίες με την Amazon Web Services (AWS) για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, με την Oracle, Canon και HP για την περιοχή της Σαουδικής Αραβίας, με Lenovo Datacenter Group για την Κύπρο, την Ελλάδα και για τις χώρες του Αραβικού Κόλπου και Αφρικής, με Dell Datacenter για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και με την κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών κινητών τηλεφώνων Vivo, για την Ελλάδα.

- Έχουμε επίσης επεκτείνει τις δραστηριότητες μας στην περιοχή του Μαρόκου και μέσω του κέντρου διανομής στο Ντουμπάι, εξυπηρετούμε και πελάτες στην Αφρική.

Στον τομέα των υπηρεσιών, πρόσθεσε, «έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία κρίσιμα και πρωτοπόρα έργα όπως η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας ACI - Application Centric Infrastructure της Cisco, στην καρδιά των κέντρων δεδομένων συστημικής τράπεζας στην Κύπρο. Το έργο είναι το πρώτο του είδους του που έχει εκτελεστεί στην Κύπρο. Η εταιρεία επίσης υλοποιεί ακόμα 2 παρόμοιες συμβάσεις για έργα σε 2 μεγάλους πάροχους ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Μάλτα και στην Κύπρο».

«Έχουμε επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία έργα που αφορούν την κυβερνοασφάλεια κρίσιμων υποδομών της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα έχουμε κερδίσει και βρισκόμαστε στο στάδιο υλοποίησης και άλλων σημαντικών έργων, όπως:

Η παροχή υπηρεσιών πλήρως διαχειριζόμενου Security Operations Center (SOC) σε συστημική κυπριακή τράπεζα, σε συνεργασία με την Accenture.  Η πρώτη φάση του έργου που περιλαμβάνει την υλοποίηση σύγχρονου συστήματος Security information and Event Management (SIEM) της Microsoft έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς και η υπηρεσία είναι σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

-Το Data Warehouse σε περιβάλλον Cloud σε μεγάλο όμιλο ασφαλιστικών εταιρειών, μαζί με την Accenture. Το έργο είναι το πρώτο του είδους του που εκτελείται στην Κύπρο.

-Το Έξυπνο Ενοποιημένο Συστήμα Διαχείρισης Αλιείας, με στόχο την πλήρη διαχείριση και παρακολούθηση της αλιευτικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και η διασφάλιση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμορφώνεται με τους Κανονισμούς της Ενιαίας Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

-Το Ενοποιημένο Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης των Δημοσίων Σχολείων (Integrated School Management System) για το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το έργο αυτό θεωρείται ορόσημο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Παιδείας και στοχεύει στο να διασφαλίσει τη σωστή διαχείριση πληροφοριών και την αυτοματοποίηση πολλαπλών διοικητικών διαδικασιών.

Γ.Χ.