You are here

Με όρους το κονδύλι στο ΡΙΚ

25/11/2010 16:38
ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι άναψαν το πράσινο φως, παρά τις ενστάσεις τους και ενέκριναν κονδύλι ύψους €14,9 εκ. από το συμπληρωματικό προϋπολογισμό το οποίο είναι μέρος της χορηγίας προς το ΡΙΚ.

Μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής όλα τα κόμματα δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένα με τη διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το κόμμα του συνεχίζει να διατηρεί επιφυλάξεις και διαμήνυσε, ότι το σημερινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δε θα συνεπάγεται και με έγκριση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.

Κάκισε ταυτόχρονα τις ενέργειες που έγιναν για πρόσληψη ενός υπαλλήλου ο οποίος θα λάμβανε μισθό ύψους €4 χιλ., την ώρα που η βουλή, όπως είπε, απαγορεύει την πρόσληψη νέων εργαζόμενων.

Υπέδειξε ότι το ΔΗΚΟ αναμένει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΡΙΚ το οποίο θα περιλαμβάνει περικοπές στις δαπάνες αλλά και μέτρα αντιμετώπισης του κόστους του μισθολογίου του καθώς και τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την ψήφιση του κονδυλίου του ΡΙΚ για συμπλήρωση της χορηγίας ο οικονομικός έλεγχος στο ίδρυμα, είπε, θα συνεχισθεί.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ που καταψήφισε το κονδύλι, ο βουλευτής του κόμματος, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι «αυτές οι σειρήνες οι οποίες ακούστηκαν και χθες ότι εάν δεν ψηφιστεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός δε θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ, σίγουρα δεν είναι ευχάριστο και δε θα θέλαμε να αποκοπούν οι μισθοί των υπαλλήλων και να μην πληρωθούν».

Υπέδειξε ότι αυτές οι σειρήνες θα έπρεπε να φροντίσουν να ακουστούν προς το ΔΣ του ιδρύματος το οποίο ανέλαβε να προχωρήσει στην εξυγίανση του.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.